Glöm champagne – här är årets bästa cava

Världens första cava gjordes av Josep Raventós Fatjó på 1800-talet. Han åkte till distriktet Champagne i Frankrike för att lära sig allt om hur fransmännen gjorde den gyllene drycken. Sedan åkte han hem och gjorde något ännu bättre – påstår en del.

Och även om en finsmakare snabbt känner skillnad på en cava och en champagne så betyder det inte att de är sämre – de smakar bara inte likadant. Här kommer tipset för dig som vill hitta det gyllene alternativet till den gyllene drycken.

Mitt Bolag:
  • 1

    Cava Blanc de Noirs 1+1=3 Reserva Familia

    Nougat och apelsin med toner av nougat i torr matig snygg stil.
    Betyg recensenter
    4.0666666666667 av 5
      (3)
    Betyg besökare
    5 av 5
      (3)
    119 kr
  • 2

    Musso de Casa Rojo Cava Brut

    Små fina bubblor med persika och citrus i modern stil på mestadels Macabeo.
    Betyg recensenter  
    Betyg besökare
    5 av 5
      (5)
    129 kr
  • 3

    Sumarroca Brut Reserva

    Komplex med fin mousse med noter av lime och äpplen med liten brödighet.
    Betyg recensenter  
    Betyg besökare  
    149 kr
  • 4

    Privat Brut Nature Reserva

    Krispigt friskt bubbel med päron och örter i torr matorienterad stil.
    Betyg recensenter
    4.3333333333333 av 5
      (3)
    Betyg besökare
    4.17 av 5
      (6)
    115 kr
  • 5

    Graham Beck Brut Pinot Noir Chardonnay

    Chardonnaybaserad med persika och päron och ekologiskt framställd av Codorniu.
    Betyg recensenter  
    Betyg besökare  
    159 kr

VÄLKOMMEN TILL VINOMONDO

Vinomondo är en webbplats om vin och alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.