Ken Creek
3.58 av 5 baserat på 16 kundomdömen
(16 kundrecensioner)

Ken Creek

Rött vin från distriktet i Australien av Arcus Sweden AB.
3.58 av 5
26 betyg från besökare
  • Förpackning: Flaska
  • Förslutning: Skruvkapsyl
  • Volym: 750 ml
  • Importör: Vinunic AB
  • Systembolaget nr: 6351

Slut i lager


Väj plats för lagerstatus:

Butik:

Skriv omdöme

Epost-adressen används redan Logga in eller ange annan epost-adress.

Du har angivit fel användarnamn eller lösenord

Sorry, you must be logged in to post a comment.

26 omdömen

Bästa
Bästa Senaste Första
1

Ett helt ok vin som vi testade till ostbrickan. Är lättdrucket och känns inte så tungt. Ett plus är att det innehåller mindre histaminer och garvsyra som kan medföra obehag vid vindrickning.

2

Ken Creek kommer från Australien och är ett fylligt och balanserat rött vin. Det är en mix av två druvor, Shiraz och Cabernet Sauvignon. Ett vin helt i min smak!

3

Ett gott rött vin, ganska mild eftersmak. Passar bra till lättare luncher/ middagar. Väldigt fruktig, inte alls sött. En god och välkänd druva.

4

Doften var jättefin. Färgen något ljus. Smaken var rund och bärig. Mjuk på tungan utan strävhet. Passade fantastiskt bra till pasta men även till ost o kex.

5
3 av 5

Skeptiskt till ljusa färgen, men där hade jag fel. Ett gott lättdrucket vin. Vi provade det till kyckling som maträtt vilket vinet passade bra till.

Min mor som brukar reagera lite lätt allergiskt fick inga känningar av detta vin. Medelfylligt, fruktigt, inte sött och tror att det passar till flera områden som t ex ost o kex. Dock personligen lite låg styrka för min smak.

6

Ett lättdrucket sällskapsvin. Kanske inte ett vin man tar till kötträtten utan mer till ost och kex. En vitlöks-Cambozola till detta vin skulle vara utmärkt. Gott!

7
4 av 5

Fantastiskt trevligt vin till kyckling och lättare kött. Smakrikt, ungt men fylligt, utan eftersmak. Trevligt med smak av hallon, röda när och lite vanilj. Gott utan ekfatskaraktär. Rekommenderas!

8

Detta är ett lättdrucket fruktigt vin som passar bra bara som ett sällskapsvin men självklart även till mat. Det är dessutom ett bra vin för att slippa huvudvärken för dom som brukar få det.

9

Är ingen rödvinsdrickare i vanliga fall men detta var helt klart en positiv överraskning för min del. Den hade inte den där beska smaken som rödvin har i vanliga fall och var god att dricka som det var. Summering: gott lättdrucket sällskapsvin som passar till enklare middagar.

10

Riktigt gott och lättdrucket vin som passar mig, som egentligen föredrar vitt vin, i smaken. Rekommenderas varmt till ovana rödvinsdrickare men även mitt sällskap som är "rödvinsnörd" tyckte att det var ett gott och fullt godkänt sällskapsrum.

11

Mycket gott & lättdrucket vin. Passar till lättare rätter eller som ett utmärkt "snackevin".

Doftar & smakar lite plommon.

12

Välkänd druva som gör vinet lätt och fruktigt. Gott till ost och kex. Lätt drucket sällskapsvin. Inget kraftigt vin så enklare/lättare rätter. Något torrt/sträv dock.

13

Ett gott lättdrucken vin med bra druv smak. Kunde smakar lite mer dock. Rätt ljus i färgen. Ett vin som passar bra till ostbrickan men kanske inte lika bra till en biff.

14

Mjukt, men ändå fylligt. Testade till pasta och plockmat där det passade bra. Detta är kanske inte vinet man väljer till en köttbit, då är det lite för mesigt.

15

Ett lättdrucket, friskt vin. Ser tunnt ut på färgen , men helt ok. Inte tillräckligt fylligt för mig, men passar bra att sitta och smutta på utan mat eller lite smårätter.

16

Ganska smaklöst och tamt. Ingen fyllighet alls. Bärig och smaken försvann snabbt. Rekommenderas inte!

17
4 av 5

Tydlig smak av druvor lite besk men himmelsk god ganska torrt vin med en kort eftersmak.. Vi drack detta till ost o kex..

18
3 av 5

Lättdrucket och friskt. Något besk i eftersmaken. Passar till plockmat, ex ostbricka och kex.

19

Mycket lättdrucket vin utan direkt eftersmak. Känns mjukt och lent i munnen. Smaken för tankarna till mörka bär, t ex björnbär. Gott sällskapsrum.

20

Ett rött vin med mycket smak utan att bli för tungt och strävt. Vinet är lagomt fruktigt och passar fint till mat med mycket smaker men passar också att bara att njuta av.

21

Mild i smaken, väldigt lättdrucket. Vi åt pulled pork med rökig smak, passa perfekt. Även efter maten var det trevligt som sällskaps vin!

22

Mycket gott, fast lite enklare vin. Sticker inte ut åt något håll utan är jämnt och fint balanserat. Vi drack det till hemmagjord pulled pork med egenkokad ganska kraftigt barbeque sås och det gick alldeles utmärkt för vinet att matcha det. Jag skulle definitivt köpa det här vinet igen.

23

Jättegott, lättdrucket och lent i munnen. Vi drack det bara utan något till! Smakar lite blåbär, kommer absolut att köpa det igen

24

Ett gott och lättdrucket vin som passar mer som sällskapsvin än till mat. Utmärkt till plockmat. Saknar det där fylliga, mustiga karaktären som vi vill ha till kött.

25
3 av 5

Ett ok vin. Lite stickig doft, smakar däremot helt ok. Inget vi kommer köpa, men helt ok att dricka när som.

Gillar fylligare viner, så detta var lite för "tunt" för oss.

26

Ett lättdrucket vin som passar både som sällskapsvin och som matvin. Passade utmärkt till diverse kex och brieost. Något låg i sin fyllighet men allt som allt ett gott vin med tanke på dess pris.

VÄLKOMMEN TILL VINOMONDO

Vinomondo är en webbplats om vin och alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.