Brygger succéölet Lusse Lelle med saffran i sommarvärmen

Bara fem månader till lucia! Förra året gjorde saffransölet Lusse Lelle braksuccé och sålde slut på en enda dag. Nu kommer ölet tillbaka – och i år blir det me än 10 000 flaskor.
– Vi brygger mer i år, men fortfarande inga stora mängder. Om intresset håller i sig får man kanske vara lite på hugget, säger bryggaren André Ek till Beernews.

Längtar du också efter goda julöl trots att det är mitt i semestern och högsommaren? Vi kan trösta dig med att det bara är drygt fem månader kvar till lucia.

Dessutom kommer vi med den goda nyheten att förra julens succéöl Lusse Lelle kommer tillbaka i år. Redan nu har Brekeriet börjat brygga på Lusse Lelle för att klara den enorma efterfrågan i fjol. 10 000 flaskor försvann på en enda dag från landets Systembutiker. Men några enorma volymer handlar det inte om, även om det också görs på fat i år.

– Det är ett ganska dyrt öl att göra när det är saffran i, säger Fredrik Ek till BeerNews..

Förra året erbjöd Brekeriet Systembolaget 8000 liter, men de ville bara köpa 10 000 flaskor vilket är en tredjedel. I år har nog Systembolaget lärt sig av sin tabbe och tar in mer.

En av de som hyllat ölet är Edward Blom som beskrev det som årets roligaste julöl. Smaken beskrivs som ett veteöl med smak av saffran, citrus och mandel. Det finns även inslag av ljust bröd och honung.