Bubbel-rosén tog priset i vintävlingen

Flaskan är uppseendeväckande vacker. Men nu har Freixenet Italian Sparkling Rosé även uppmärksammats för sitt innehåll.
Vintävlingen Vinordic Wine Challenge utsåg rosén till bäst i sin kategori.

Familjeägda storföretaget Freixenet har länge varit världens största producent av mousserande viner och 130 miljoner flaskor lämnar årligen deras anläggning utanför Barcelona i Katalonien.
Man har med andra ord muskler och kunnande om hur man gör ett bra vin till lägsta möjliga pris.
Freixenet Italian Sparkling Rosé utsågs till bästa vin i kategorin Rosé /mousserande/ champagne under hundra kronor. En stor jury på Vinordic Wine Challenge blindtestade en rad viner och kom fram till sitt beslut som löd så här:
“Bärig, mycket frisk med smak med inslag av rabarber, äppelblommor och röda vinbär. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till sallad samt fisk- och kycklingrätter.”

– Vi vet att att vi är starka på mousserande viner men det här överträffade verkligen mina förväntningar, säger Vincent Arrhenius, affärsutvecklare och produktchef på Henkell & Co.

Freixenet Italian Sparkling Rosé är en blandning av italienska druvor, 85 procent Glera och 15 procent Pinot Noir.
Hela klasar av druvor pressas försiktigt och saften genomgår en långsam kyld jäsning för att bevara druvans känsliga arom och friskhet. Den andra jäsningen sker vid en reglerad temperatur i trycksatta rostfria ståltankar.
Efter några veckor är resultatet ett mousserande vin med naturligt socker. Smaken beskrivs som delikat, frisk och fruktig med inslag av sommarsöta jordgubbar, vildhallon och solmogna äpplen tillsammans med friska pigga bubblor.

Freixenet Italian Sparkling Rosé (art nr 72739, 99 kr) finns i ett antal butiker i Sverige och är även beställningsbar precis som samma vin på 200 ml piccoloflaska för 44 kronor.

Här kan du beställa flaskan