Ett riktigt bärsigt jobb – På Carlsberg

Den danska bryggeri-giganten Carlsberg har ett riktigt bärsigt jobb – som säkerligen kan få en del att uppdatera sitt CV. På sin facebook-sida efterlyser de nu någon som kan tänka sig att ”att dricka öl och ha kul i fyra timmar”. Lönen? Anständiga: 130.000 kronor – vilket motsvarar ståndsmässiga 32.500 kronor i timmen.

Kruxet för många svenska kandidater, är att det inte räcker med att ta tåget över Öresundsbron och sätta igång att ”jobba”.

För att landa just det här dröm-kneget måste du ta dig till ekvatorn för att bli professionell bärs-hinkare. Under hashtaggen #ProbablyTheBestJob skriver öl-jätten att åtagandena som den får jobbet behöver göra är tre:

• Bli Carlsbergs-ambassadör
• Tycka om att dricka iskall öl på arbetstid
• Underhålla sina vänner med “troligen världens bästa öl”

Men för att du ska vara kvalificerad har Carlsberg också några krav. De att du har “noll erfarenhet” och “100 procent passion för Carlsberg”.

Men på plussidan är att du inte behöver inneha körkort då privat chaufför – givetvis – ingår i den inte alltför betungande tjänsten.

Du ska skicka in ansökan senast den 4 december och du måste vara 18 år gammal.

arrowdown

Dricker du samma sorts öl som alla andra?

Varje dag förgyller nya bryggare vårt vackra land med nya ädla drycker på Systembolagets hyllor. Men märks det i försäljningen? Hipstermecka, mikro-boom eller helt vanlig ful-öl?

Vinomondo listar Sveriges 9 mest sålda öl-sorter!