Önskar du få tips på vin till carpaccio så har du kommit till rätt ställe. Till denna utsökta rätt passar ett lätt, rött vin bäst.
Man kan göra carpaccio på olika typer av kött och även på fisk. Vanligast är att göra den på oxfilé. Man putsar köttet rent från hinnor och fett, rullar in det i plastfolie och lägger det i frysen. Köttet tinas sedan en kort stund innan det ska ätas. Till rätten passar det utmärkt med rostade pinjenötter, ruccolasallad och riven parmesan. Ringla gärna över lite tryffelolja eller en bra olivolja också. Servera carpaccion till förrätt.
När man väljer vin till carpaccio så är ett lättare rött vin att föredra. Ett vintips kan vara en Chianti eller något annat bra vin på druvan Sangiovese. Druvan Sangiovese odlas framför allt i Toscana och ger ett smakrikt och fruktigt vin. Även en fruktig, bärig Pinot Noir kan passa bra.
Bra vin till carpaccio på oxfilé (finns på Systembolaget)
1
Chianti del Barone Ricasoli
Rött vin från distriktet Toscana i Italien av Barone Ricasoli.