Kapsylkaos på svenska bryggerijätten – säljstoppade hipsterfavoriten

2017-08-02 kl 11:13

Den svenska bryggerigiganten Spendrups stoppade i torsdags den populära IPA:n ”A ship full of IPA”. Många användare hörde av sig till Vinomondo och undrade vad som hänt.

– Den säljstoppades med anledning av konstruktionsfel på flaskan, i samråd med Spendrups i torsdags, säger Elina Yli-Torvi, Pressansvarig Systembolaget till Vinomondo.

Ölet som, som produceras av Spendrupsägda Brutal brewing har snabbt blivit en favorit hos många svenskar och beskrivs på deras hemsida som “vår kandidat till den perfekta IPA:n”.

När ölsugna svenskar i veckan skulle köpa sin fredagsfavorit var det stopp. Utan förklaring hade Systembolaget i samråd med Spendrups stoppat ölet från försäljning. Anledningen? Flaskans skruvkapsyl var för hårt åtskruvade. Och på Spendrups gnuggar man nu geniknölarna för att lösa problemet så snabbt som möjligt.

– Vi har märkt att flaskorna på vissa batchar var för svåra att öppna. Vi har fortfarande inte löst problemet, men hoppas att det ska vara åtgärdat någon gång under denna veckan, säger Mårten Lyth, kommunikationsdirektör på Spendrups till Vinomondo.

Har konstruktionsfelet inneburit att flaskor gått sönder när man öppnar dem?

– Nej, inte vad jag vet, men vi undersöker detta nu.

Fakta: A ship full of IPA

Produkttyp: Ale brittisk-amerikansk stil
Förpackning
: Flaska
Alkoholhalt: 5.8 %
Producent: Brutal Brewing, ägs av Spendrups

 • 1

  Brutal Brewing A Ship Full of IPA India Pale Ale

  Öl från distriktet Dalarnas län i Sverige av Brutal Brewing.
  Betyg recensenter
  Betyg besökare
  4.09 av 5
    (11)

  16.90 kr
arrowdown

Dricker du samma sorts öl som alla andra?

Varje dag förgyller nya bryggare vårt vackra land med nya ädla drycker på Systembolagets hyllor. Men märks det i försäljningen? Hipstermecka, mikro-boom eller helt vanlig ful-öl?

Vinomondo listar Sveriges 9 mest sålda öl-sorter!