Ladda för oktoberfest – succéölet är tillbaka

Tjeckiska succéölet  Primátor Oktoberfestive Lager kommer tillbaka. Nu lanseras det igen efter succén i Sverige 2017. En begränsad upplaga på 100 000 flaskor finns i 192 butiker.

Oktoberfestive Lager är en rund, fyllig och krispig lager med toner av honung, halm, bröd och Saazhumlen som ger den en snygg lätt beska i efterspelet. En välbalanserad och välbryggd öl som passar perfekt till grillat ljust kött, husmanskost eller korvar av god kvalité där sältan får ett bra sällskap av beskan. Eller varför inte bara njuta den källarsval som sällskapsdryck när ölsuget slår till. Na zdravi!

I årets upplaga så har alkoholhalten ökat med 0,5% vilket ger den en lite bredare kropp.

– Det skall bli spännande att se hur årets Oktoberfestive Lager blir mottagen då den var väldigt uppskattad vid det senaste släppet säger Daniel Gyhlénius på Moestue Sverige.

Lite kuriosa, sedan 1872 då Primátor grundades har det fortsatt att vara ett lokalt bryggeri, beläget i staden Náchod i nordöstra Tjeckien. Idag är det ett av Tjeckiens mest högteknologiska bryggerier men Primátor värnar om sin traditionella tillverkning och har fortfarande öppna jäskar i källaren. Bryggeriet är mest känt för sin klassiska Böhmiska pilsner som man också har vunnit många utmärkelser med både i Tjeckien och internationellt. Men Petr Kalúza, master brewer, brygger även innovativa samt säsongsbetonade öl. Bryggeriet har även internationellt prisbelönta överjästa öl såsom Weizenbier, English Pale Ale, Stout och India Pale Ale. Primátor betyder borgmästare.