Marathonloppet där du dricker vin på 20 ställen

Spring ett marathon, drick vin och ät ost på 20 ställen längs vägen. Låter det för bra för att vara sant? Nej, Marathon du Médoc är på riktigt och avgjordes i helgen.

Marathon du Médoc har blivit ett av världens populäraste marathonlopp och deltagarna står i kö för att få vara med. Det här är nämligen inte något vanligt löplopp på 42 195 meter. Loppet är en enda stor fest med utklädda deltagare, mat, vin, löpning och härlig musik.

Loppet avgjordes i år den 7 september och årets tema var superhjältar. Det är obligatorisk utklädning bland de som deltar, men man avgör själv hur seriöst utklädd man vill vara.

Det gäller att ta det lugnt under loppet, inte bara med löpningen. Under loppet finns 20 kontroller med vin, ost, kex, druvor och frukter. Smakar du vinerna på alla kontroller kan det bli tufft att springa 42 km.

Loppet  startar i Pauillac, cirka 6 mil norr om Bordeaux i Frankrike. Sedan går banan genom Médocs vindistrikt och förbi ett antal vinslott där kontrollerna finns. För den som vill sporta lite mer seriöst så finns det vatten och sportdryck också. Men de flesta är med för den härliga stämningen och upplevelsen och det noteras få personbästa under loppet.