Marathonloppet med starköl på vätskekontrollerna

Löpning och alkohol hör inte ihop, eller? Frågar du deltagarna i Beer Lovers Marathon i Belgien är det en perfekt kombination.  På 42 km finns 10 kontroller med 15 olika belgiska ölsorter. 

Här är drömloppet för dig som gillar öl och att röra p ådig. Beer Lovers Marathon är ett 42 kilometer långt marathonlopp med med fest och öl. Deltagarna bjuds på god mat och skummande öl på 10 olika kontroller under loppet.

Dessutom är det stor show med livemusik, orkestrar och DJ:s längs banan i Liege i Belgien.

Varje år är det cirka 1500 deltagare från ett 30-tal länder som deltar. Nästa år går den 5:e upplagan av stapeln. Deltagarna springer också utklädda, förra året var det vilda västern och cowboytema.

På varje kontroll finns det god mat och 15 härliga belgiska ölsorter att prova. Men det gäller nog att inte ha för mycket provsmakning om du ska kunna springa under alla 42 km…

Öl och löpning är förresten en kombination som vinner mer och mer terräng. Många svenska löparlopp bjuder på alkoholfri öl som sportdryck när deltagarna går i mål. Och flera löparklubbar i Stockholm går regelbundet ut och dricker öl efter att deltagarna tävlat mot varandra.