Nya trenden: prosecco som isglass

Här är den bästa av två världar: prosecco och läskande isglass.
Under namnet “Sophistipops” säljs glassformar av silikon och tillhörande specialglas så att du kan njuta av proseccon i fryst form.

När solen trycker på finns det få saker som är lika svalkande och goda som en isglass. Och vi är många som gjort egen isglass med hjälp av glassformar av silikon: det är bara att hälla upp saften i formen och låta stå i frysen i några timmar.

När en tillverkare – med namnet Pops – för några år sedan kom på idén att göra isglass med champagne och prosecco blev det förstås succé. Men den fyraprocentiga isglassen var bara tillgänglig i Storbritannien, Australien och på en del restauranger i Frankrike, Spanien, Litauen, Irland, Schweiz och Bermuda. Här i Sverige fick vi inte chansen att testa.

Men nu kan du lätt göra prosecco-isglass hemma, tack vare nyheten “Sophistipops”. Det är ett tämligen enkelt kit med glassform av silikon och tillhörande specialglas. Allt du behöver ordna själv är en flaska prosecco där du häller innehållet i formen. Sen gör timmarna i frysen resten av jobbet.

I fjol gjordes nästan 600 miljoner flaskor prosecco. Det mousserande, fruktiga och friska vinet från nordöstra Italien har tagit världen med storm och har blivit ett så starkt varumärke att ungdomar idag använder uttryck som ”fira i prosecco”. En ökning i efterfrågan syns i både Sverige och andra länder. Frågan är nu om isglass-prosecco blir sommarens hetaste trend…

Sophistipops går att beställa online på en rad olika sajter och kostar ca 120 kronor.