Stötta mikrobryggerierna: köp virtuell öl

Nu kan ölentusiaster köpa en virtuell öl på internet.
Initiativet syftar till att stödja krisande mikrobryggerier under coronapandemin.
– Ett trevligt sätt för folk att visa sin uppskattning och stötta bryggerierna konkret, säger Fredrik Berggren, en av initiativtagarna till Gbg Beer Week. 

Många hantverksbryggerier går på knäna just nu och har tappat mellan 60-80 procent av sin försäljning. Detta i en redan pressad bransch med små marginaler. Den göteborgska ölscenen har alltid präglats av samarbete och stöttning. Och just nu behöver scenen extra mycket hjälp, annars finns det risk att många av de lokala bryggerier försvinner.

Det här stödet vill GBG Beer Week manifestera med en virtuell ölbutik – GBG Beer Week Virtual Beer Helper. Butiken med virtuell öl är en del av Gbg Beer Week, en återkommande ölvecka i Göteborg riktad till entusiasterna. Den är inne på sitt sjätte år och pågår just nu. Men årets upplaga är väldigt nedbantad på grund av coronapandemin och regeringens nya direktiv.

Upplägget för ölbutiken är enkelt:
• I butiken finns alla Göteborgs bryggerier/bryggeriföretag representerade med varsitt öl
• Varje bryggeri har ett lagersaldo från start om 1000 flaskor.
• Varje öl kostar 50 kr
• För varje varje såld öl får det aktuella bryggeriet 40 kr och GBG Beer Week får 10 kr.

Kanske gör det ingen större skillnad för bryggerierna, men det är symboliskt och varje bryggeri får 2-3 gånger mer betalt i den här butiken jämfört med när man köper samma öl på Systembolaget. GBG Beer Week får också in lite pengar för att betala filmare, tryck av affischer med mera.

Adressen till butiken:

https://gbg-beer-week-virtual-beer-helper.myshopify.com/