Ska du välja vin till coq au vin och behöver tips på vin som ska användas både i grytan men även att dricka till? De bästa tipsen finner du här.
Vin till coq au vin, det vill säga fransk kycklinggryta gjord på ungtupp, rekommenderar den kände svenske kocken Leif Mannerström att du använder ett mustigt rödvin, som till exempel Chateau Pech-Latt.
Att dricka till kan rekommenderas Morberg Collection Pers Lilla Röda Tempranillo som är ett prisvärt Bag-in-Box med rött vin från den utan tvekan mest berömda spanska druvan “A Noble Grape”. Det är en levande och aromatisk druvsort som är kryddig och med djupröda frukttoner. Vinet har en doft av mogna björnbär, hallon och blå plommon, med inslag av vanilj och örter. Det är ett bra vin som passar utmärkt till mustiga grytor samt de flesta kött- och fågelrätter. Om du föredrar att använda vitt vin i kycklinggrytan passar det bäst att använda ett torrt vin.
Gott vin till coq au vin (finns på Systembolaget)
1
Azabache Crianza
Rött vin från distriktet Rioja i Spanien av Viñedos de Aldeanueva.