Enchiladas, tacos och burritos är väl den perfekta maten till fredagsmyset. Vanligast till är väl en kall öl, men vin till enchiladas passar också alldeles utmärkt. Så vad är då det bästa vinet?
Vare sig det gäller tacos, burritos eller enchiladas med kyckling är kryddningen en del av upplevelsen. Det finns färdiga kryddmixer och såser att köpa och till och med färdigriven tex mex-ost, så de här rätterna kan även den mest handfallne i köket tillaga så att det blir jättegott. De flesta dricker nog öl till detta, men för vinälskaren har vi även bra tips på vin.
När man väljer vin till enchiladas eller annan mexikansk mat, bör man först fundera över hur kryddstark man gjort rätten. Till enchiladas, som ju är lite fetare och med mycket smält ost, så passar ett lite kraftigare vitt vin, till exempel en Chardonnay eller Chenin blanc från Sydafrika. Önskar du ett rött vin kan en medelfyllig Grenache eller Tempranillo passa bra.
Tips på rött vin till enchiladas (finns på Systembolaget)
1
Briccotondo Barbera
Rött vin från distriktet Piemonte i Italien av Fontanafredda.