5 öl med lite kolhydrater – low carb öl eller kalorisnål öl

Kalorisnål öl är jättestort i Australien och USA. Men i Sverige finns det knappt alls några öl med lite kolhydrater och lågt GI (glykemiskt index) i Systembolagets sortiment.

Det här är naturligtvis en knepigt för de som bekänner sig till GI eller LHCF. Vanliga öl är nämligen ett stort no-no då de innehåller stor mängd snabba kolhydrater.

Kalorisnål öl och low carb öl på Systembolaget

Så, vilka öl med lite kolhydrater finns det då? Vinomondo listar fem sorters kalorisnål öl på Systembolaget. De innehåller cirka ett gram kolhydrater per 100 gram, medan andra ölsorter ofta innehåller mellan tre, och upp till fem gram.

 

 

 

Mitt Bolag:
 • 1

  Pripps Blå Pure

  1g kolhydrater /100g. Det var ett av de första ölen i Sverige att lanseras som en kolhydratfattigare öl, eller ett så kallat GI-öl som vissa valde att benämna det. Passar som törstsläckare varma dagar.
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare  
  11.50 kr
 • 2

  Solsidan Low Carb Premium Dry

  0,76g kolhydrater / 100g. Välbärgade Solsidan har på senare år blivit känt som tv-serie. Här är ett öl med samma namn! Ett underjäst ljust lager öl med frisk doft och smak och med en balanserad beska.
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare  
  18.80 kr
 • 3

  Bright Brew

  0,70g kolhydrater / 100g. Förvånansvärt smakrik trots den ljusa tonen och att det är en light öl med färre kolhydrater. Passar såväl som törstsläckare före maten som till det mesta från grillen.
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare
  5 av 5
    (1)
  14.70 kr
 • 4

  Saxon Glutenfri

  1,5g kolhydrater / 100g. En ljus lager med egenheten att den är glutenfri! En hygglig törstsläckare under heta sommardagar.
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare
  2.5 av 5
    (2)
  13.90 kr
 • 5

  Coors Light

  Ca 1,52g kolhydrater / 100g. Coors Light är det största amerikanska lightölet utanför USA! Avnjutes helst mycket välkyld ca 2-4 grader. När etiketten blivit blå, då är det dags att servera!
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare  
  14.90 kr

VÄLKOMMEN TILL VINOMONDO

Vinomondo är en webbplats om vin och alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.