7 kombinationer av öl och frukt du måste testa

De flesta av oss har nog avnjutit en iskall Corona med en klyfta lime eller citron nedstucken i flaskan för att få den där rätta känslan. Eller kanske beställt en iskall witbier med en klyfta apelsin för att förhöja ölets egna apelsintoner.

Men visste du att det finns fler ölsorter som fungerar riktigt bra ihop med frukt? Här kommer några fantastiskt fina kombinationer!

Mitt Bolag:
 • 1

  Blue Moon Belgian White

  Drick med apelsin! En av de mest klockrena kombinationerna! Här används apelsiner i bryggprocessen vilket ger ölet en uttalad citrussmak. Komplettera med en skiva apelsin för att förhöja apelsintouchen i ölet!
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare
  4 av 5
    (5)
  18.90 kr
 • 2

  Corona Extra

  Drick med citron eller lime! Det sägs att lime eller citron ursprungligen användes i Mexiko för att hålla flugorna borta från ölen. Sant eller inte, en sak är i alla fall säker - det är en riktig klassiker!
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare
  5 av 5
    (1)
  18.50 kr
 • 3

  Nils Oscar Scotch Ale

  Drick med papaya! Söta toner i både frukten och ölen blandas på ett trevligt sätt innan smaken rundas av genom ölens varma kolasmak.
  Betyg recensenter
  4 av 5
    (1)
  Betyg besökare  
  28.80 kr
 • 4

  Hallon Berliner

  Drick med kiwi! Det blir syrlighet på en helt ny nivå när en kiwi möter Berliner weisse, men fruktens smak tar strax över och ger duon en helt ny dimension.
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare  
  31.90 kr
 • 5

  Hofbräu München Schwarze Weisse

  Drick med banan! Denna dunkelweize har en fruktig ton med inslag av choklad som får ett fantastiskt lyft av riktiga bananer. Banana power!
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare  
  22.90 kr
 • 6

  Coppersmith’s Organic Pils

  Drick med ananas! Frukten håller den bestämda beskheten i schack. Kombinationen ljus, söt fruktighet med karamell, choklad och rostad malt blir lätt en efterrätt i sig själv!
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare  
  20 kr
 • 7

  Chili Beer

  Drick med mango! Gillar du mangosalsa? I så fall är den här kombinationen en "no brainer". Hetta möter sötma när den fruktiga mangon tar sig an grön chili.
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare  
  39.40 kr

VÄLKOMMEN TILL VINOMONDO

Vinomondo är en webbplats om vin och alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.