9 bästa vita vinerna på bag in box – Bolagets bästa lådvin

De bästa vita vinerna – på låda! I slutet av 1990-talet fanns inte orden bag in box, boxvin, lådvin eller bib i den svenska vokabulären. I dag står boxen för hela 60 procent av Systembolagets försäljning. Även vitt vin på bag in box har blivit allt mer populärt de senaste åren. Kanske främst under sommaren eftersom det fyller en praktisk funktion på båtar, husvagnar och i skärgårdshus under sommarsemestern.

9 bästa vita vinerna på box

Så vilken är Systembolagets bästa vita bag in box 2017? Här presenterar vi 9 riktigt bra vita lådvin som fått toppbetyg både av recensenter och våra besökare! Vilken är din favorit?

De bästa vita vinerna på box
Mitt Bolag:
 • 1

  The Crossings Sauvignon Blanc

  Rejäl nyzeeländsk sauvignon blanc! Ungt, torrt, mycket friskt och fruktigt. Ett riktigt utomhusvin till skaldjur, sallader och lätta fiskrätter, gärna tillsammans tillbehör med hög syra.
  Betyg recensenter
  4.6666666666667 av 5
    (3)
  Betyg besökare  
  299 kr
 • 2

  Soave Garbi

  Ett så-ska-det-smaka-vin! Ett fräscht fiskvin med en knappt förnimbar fizzighet. Vinet andas sol och svalkande vindar och är fullkomligen packat med djup och saftigt mogen frukt!
  Betyg recensenter
  4.75 av 5
    (4)
  Betyg besökare  
  253 kr
 • 3

  Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico

  Friskt, fräscht, rent och snyggt! Ett diskret, lätt fiskvin. Pålitligt märke år efter år som passar utmärkt som pratvin eller till sommarens vindrinkar!
  Betyg recensenter
  4.5 av 5
    (2)
  Betyg besökare  
  229 kr
 • 4

  Brochet Facile Sauvignon Blanc

  Pigg fransk sauvignon blanc som blivit en ny favorit hos många. Inte utan anledning! Utnämndes till Årets vita box 2014. Ett säkert tips, inte bara till maten, utan också som välkomstdrink!
  Betyg recensenter
  4.5 av 5
    (4)
  Betyg besökare
  4.33 av 5
    (3)
  269 kr
 • 5

  Pata Negra Apasionado Verdejo Sauvignon Blanc

  Här finns både karaktär och bett! Fräsch och smakrik med toner av citrus, lime, tropisk frukt och örter. Ett bra allroundvin till sommarbuffén eller varför inte som en fräsch och läskande aperitif?
  Betyg recensenter
  4 av 5
    (2)
  Betyg besökare  
  199 kr
 • 6

  il Nostro Catarratto Chardonnay

  Bra mingelvin till ett fantastiskt bra pris! Lätt, rättframt och trevligt friskt. Passar till sallader, fisk och skaldjur, ljust kött eller som aperitif.
  Betyg recensenter
  4 av 5
    (3)
  Betyg besökare
  5 av 5
    (1)
  199 kr
 • 7

  Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc

  En enkel, rak och ren standard-sauvignon blanc från en av Frankrikes största producenter. Finns med på de flesta box-listor! Tryggt, pålitligt och riktigt, riktigt gott!
  Betyg recensenter
  4 av 5
    (3)
  Betyg besökare
  5 av 5
    (1)
  259 kr
 • 8

  Drostdy-Hof Chenin Blanc

  Fruktigt, smakrikt och billigt! Funkar till det mesta på sommarbordet men synnerligen attraktivt till grillad fisk och kyckling!
  Betyg recensenter
  4.3333333333333 av 5
    (3)
  Betyg besökare  
  199 kr
 • 9

  Torres Las Mulas Sauvignon Blanc

  Piggt och fräscht - ibland är det enkla det bästa! Detta chilenska sauvignon blanc är inget stort vin, men friskt, fräscht och kompetent. Passar bra till grillade skaldjur och en sommarbuffé.
  Betyg recensenter
  3.7666666666667 av 5
    (3)
  Betyg besökare
  2.5 av 5
    (2)
  249 kr

VÄLKOMMEN TILL VINOMONDO

Vinomondo är en webbplats om vin och alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.