Mousserande rosévin – 7 rosa bubbel du inte vill missa

Under de senaste åren har försäljningen av rosévin i Sverige mer än fyrdubblats! Rosévin som bubblar har vi däremot varit lite mer avvaktande till. Men under de senaste åren har även mousserande rosévin funnit sin publik.

Som välkomstdrink är rosa bubbel svårslaget, och picnics, luncher och middagar som ackompanjeras av bubblande rosa vin får definitivt hjärtat att klappa lite fortare!

Systembolagets bästa mousserande rosévin

Att svalka smaklökarna i ett mousserande rosévin är en sommardröm alla borde få uppleva. Här kommer 7 rosa bubbel som garanterat smakar mer än de kostar!

Mousserande rosévin
Mitt Bolag:
 • 1

  Ferrari Rosé

  Stilrena gammelrosa bubblor gjorda enligt champagnemetoden! Nästan perfekt mousse med fantastiska toner av röda äpplen, mörka röda bär och integrerad örtighet.
  Betyg recensenter
  5 av 5
    (1)
  Betyg besökare  
  199 kr
 • 2

  Rotari Rosé

  Ännu godare än Rotaris vita och outstanding bland alla roséviner till rimliga priser! Rund bärsmak mitt i den trevliga och inte alltför vassa syran. Apéritif av god klass till lågt pris!
  Betyg recensenter
  5 av 5
    (3)
  Betyg besökare
  5 av 5
    (3)
  129 kr
 • 3

  Blason de Bourgogne La Réserve Rosé Brut

  Ett ungt, friskt mousserande vin med ren, fräsch frukt, bra balans och inslag av grapefrukt, hallon, äpple, citrus och mineraler. Supertrevlig aperitif för den oprententiösa festen!
  Betyg recensenter
  4.5 av 5
    (2)
  Betyg besökare
  5 av 5
    (1)
  109 kr
 • 4

  Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut

  Mycket prisvärd crémant gjord på champagnemetoden. Fullproppad med smak och doft! Ett runt, rikt och bussigt rosébubbel som inte kommer att göra någon besviken.
  Betyg recensenter
  4 av 5
    (2)
  Betyg besökare
  4.8 av 5
    (5)
  129 kr
 • 5

  Monte Rossa Flamingo Rosé Brut

  Fantastiskt mousserande vin från Franciacorta i Italien. Här gör man mousserande på samma sätt som i Champagne. Vinet är torrt med toner av röda bär, citrus, mineralitet och en trevlig brödighet.
  Betyg recensenter
  4.5 av 5
    (4)
  Betyg besökare  
  219 kr
 • 6

  Estelado Rosé Sparkling Wine

  Ett personligt och välgjort rosébubbel på druvan País. Ett riktigt gott och friskt vin som med fördel kan serveras som aperitif. Perfekt drinkbubbel till salta tillbehör!
  Betyg recensenter
  3.7333333333333 av 5
    (3)
  Betyg besökare
  4.33 av 5
    (3)
  69 kr
 • 7

  Pongrácz Rosé

  Ett fylligt vin med en krämig mousse och inslag av röda och svarta bär, frukter och klassiska toner av jäst. Mild, bärig och mycket charmerande, lättdrucken stil.
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare  
  149 kr

VÄLKOMMEN TILL VINOMONDO

Vinomondo är en webbplats om vin och alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.