Vin till spaghetti bolognese – 6 perfekta viner till din pasta med köttfärssås
När det gäller den klassiska rätten pasta bolognese finns det flera alternativ av gott vin att välja mellan. Oftast föredrar man ett rött vin till spaghetti bolognese, men i vissa fall kan ett vitt också fungera.
Pastarätter är mer eller mindre heliga i Italien och så är också valet av vin som matchas med rätterna. Ett vin till spaghetti bolognese bör helst vara italienskt, rött och medelfylligt, gärna gjort på någon av de vanligaste italienska druvorna som Sangiovese eller Barbera. Gör du en köttfärssås som innehåller mjölk eller vitt vin, så passar det faktiskt också bra med en torr, grön druva som Verdicchio eller Pinot Grigio.
Även om pasta serveras över hela Italien är det runt om Toscana som du hittar de bästa medelfylliga vinerna, men tar du dig söderut finns det passande sorter av Primitivo i Apulien för tomatbaserade rätter, likväl som sicilianska viner med hög fruktsyra. Här ger vi dig några bra tips på vin som passar din pastarätt.