Maxa mellon! 7 rosé-drömmar som är perfekt till schlager

Styggelse eller årets självklara höjdpunkt? Oavsett vad du tycker om Melodifestivalen så är det viktigaste valet – enligt oss på Vinomondo – det av dryck. Och för att maxa mello-kvällen kommer vi med vin-listan som gör sig bäst till tonartshöjningar.

– För att skapa lite extra feststämning under Mello så finns det bara en dryck att välja. Här kommer förslag på rosévin i olika prisklasser. Glöm inte bort att rosévin går bra att dricka från fördrinken ända till de sista gästerna har gått hem!

Bonustips: den klassiska blandade godisskålen är en perfekt match med ett glas rosévin!

Mitt Bolag:
 • 1

  Cuvée Madame Sélection de Mademoiselle

  Nykomlingen i den provençalska roséklassen slog sig ner längst bak i klassrummet, gjorde inget väsen av sig, men skriver nu fullt på tentan. Passar som aperitif året om!
  Betyg recensenter
  4.3333333333333 av 5
    (3)
  Betyg besökare
  3.9 av 5
    (29)
  129 kr
 • 2

  M de Minuty Rosé

  Det mest sålda vinet i Saint-Tropez och en av trendsättarna för rosévin. Torr, bärig smak med inslag av örter, röda vinbär, smultron och blodgrapefrukt.
  Betyg recensenter
  4.25 av 5
    (4)
  Betyg besökare
  4.6 av 5
    (5)
  139 kr
 • 3

  Petite Cuvée Madame

  Stillsam och enkel i stilen, utan att för den sakens skull sakna finess. En lätt, hallondoftande rosé i provencestil. Perfekt till en sallad med getostgratinerade skivor av baguette. Känns rätt!
  Betyg recensenter
  4 av 5
    (2)
  Betyg besökare
  4.5 av 5
    (4)
  99 kr
 • 4

  Villa Righetti Rosé

  Ett ungt, friskt rosévin från Veneto med lätt, elegant frukt, bra balans, bra syra och inslag av persikor, smultron, litchi, blommor och mineraler.
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare  
  92 kr
 • 5

  Marqués de Cáceres Rosado

  Nått så sällsynt som en Riojarosé! Supermodern, friskt matvänlig stil. Vinet är vackert ljusrosa åt det rödare hållet. Doften är fruktig och frisk, med inslag av röda bär.
  Betyg recensenter
  4.3 av 5
    (4)
  Betyg besökare  
  79 kr
 • 6

  Puy Chéri Syrah Rosé

  En av de mest prisvärda rosévinerna, gjord på Syrahdruvan. Friska hallontoner med bittra inslag och kryddörtig frukt. Passar som sällskapsvin eller till sallad.
  Betyg recensenter
  4.06 av 5
    (5)
  Betyg besökare
  4 av 5
    (5)
  79 kr
 • 7

  Plaisir De Vigne Grenache

  Bussig budgetrosé! Ibland är det något rosa fräscht, enkelt och okomplicerat som står högst på önskelistan. Inslag av hallon, jordgubbar och vinbär.
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare  
  85 kr

VÄLKOMMEN TILL VINOMONDO

Vinomondo är en webbplats om vin och alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.