Vin till pizza – 3 grymma pizzaviner direkt från Italien
Att dricka ett gott vin till pizza är såklart en favorit i Italien och en oslagbar kombination. Det bästa vinet till dina olika pizzarätter bör vara italienskt för en helgjuten smakupplevelse.
Precis som det finns smakvarianter på pizza så finns det många olika viner att matcha denna italienska maträtt med. Det är såklart att föredra att man väljer ett italienskt gott vin för en autentisk upplevelse som tar dina smaklökar till pizzans hemland. Du väljer pizzavin utefter de ingredienser som du har på pizzan och vanligtvis gäller samma tumregel som med övriga rätter.
Skaldjur på pizzan? Välj ett vitt vin med frisk och fruktig karaktär. Eftersom det är många smaker som blandas behöver vinet inte vara fatlagrat utan helst ha en lättare ton. Ett bra vin till pizza med mycket kött bör vara rött och lagom fylligt, som en Sangiovese från Chianti eller en Ripasso från Valpolicella. Titta också på andra liknande veronesiska viner eller vänd dig till Toscana för fler passande pizzaviner.