Vin till kräftor – 5 viner som älskar skaldjur
Ska du ordna kräftskiva och vill ha tips på vin som passar till menyn? Här finns råd och tips för dig som föredrar vin till kräftor istället för öl.
I alla tider har man oftast bjudit på öl och brännvin på kräftskiva, men nu börjar det bli alltmer populär att servera vin. För att välja ett bra vin till kräftor finns det några saker som man bör tänka på. Då man oftast bjuder på någon annan mat, så som västerbottenpaj eller kräftpaj utöver kräftorna, passar det synnerligen fint med ett rosévin eller ett riktigt gott vitt vin.
Försök att välja friska och lite fruktiga viner, som gärna får vara halvtorra eller torra eftersom ett torrt vin med sötma balanserar sältan i maten.
Havskräftor kräver ofta ett vin med högre syrehalt. Servera gärna olika Riesling eller Chardonnay viner, som passar bra till sommarens alla kräftskivor, eller prova Domaine Lalande Sauvignon Blanc, som är friskt, aromatiskt och håller en okomplicerad sauvignonstil.