9 glödheta tips på bästa grillvinet till Valborg

Valborg är för många lika med grillpremiär! Varje stad har sin egen Valborgstradition, men gemensamt för hela landet är att många tar fram grillen för att fira in våren. Det finns faktiskt statistik på att över 25 procent av svenskarna tar fram grillen just kring Valborg!

En dominerande smak i grillat är de lite brända, mörka tonerna. En smak som man hittar i en majoritet av dagens röda viner på Systembolaget. Det beror på ekfatslagring. Ekfaten som används rostas nämligen ofta på insidan, vilket ger vinet en svag nyans av brända, vaniljaktiga och smöriga smaker som passar bra med grillad maten.

Här kommer 9 heta tips på viner till grillfesten!

 

Mitt Bolag:
 • 1

  Montepulciano d’Abruzzo Umani Ronchi

  Ett basvin att alltid ha hemma! Förutom till grillat funkar det till mycket av vardagsmaten. En fruktdrivan och fräsch stil med doft av svarta vinbär, plommon, körsbär och örter. Smaken är saftig och läcker.
  Betyg recensenter
  4.6666666666667 av 5
    (3)
  Betyg besökare
  4.33 av 5
    (9)
  77 kr
 • 2

  Xavier Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic

  Passar till valfri köttbit eller i det närmaste vad som helst från grillen! Lite eldig körsbärig doft med kryddighet. Solmogen smak med körsbärston som övergår i stramare eftersmak med frisk syrlighet.
  Betyg recensenter
  3.6666666666667 av 5
    (3)
  Betyg besökare
  4.3 av 5
    (10)
  109 kr
 • 3

  Jacob’s Creek Organic Shiraz Cabernet

  Perfekt grillvin till exempelvis biff och kolgrillade grönsaker! En härligt kryddig doft av mörka bär, körsbär, lakrits och inslag av fat. Smaken är fruktig, kryddig med toner av mörk frukt, körsbär och lakrits.
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare
  5 av 5
    (1)
  79 kr
 • 4

  De Bortoli Shiraz

  Australiensaren som glänser vid grillen! Passar utmärkt till grillade och stekta kötträtter. Mycket fruktigt, smakrikt och mjukt vin med inslag av blåbär, örter och vanilj. Ett av Australiens bästa på Systembolaget!
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare  
  79 kr
 • 5

  Adobe Reserva Cabernet Sauvignon

  Idealiskt till grillat nötkött, fläskkött och fågel! Frisk och mycket fruktig smak med bra struktur, välbalanserade tanniner och en lång eftersmak. Inslag av fat, svarta vinbär, örter, gräs och choklad.
  Betyg recensenter
  3 av 5
    (1)
  Betyg besökare
  5 av 5
    (1)
  77 kr
 • 6

  Wolf Blass Eaglehawk Cabernet Sauvignon

  Kanske Sveriges kanske mest prisvärda Cabernet Sauvignon! Passar utmärkt till grillade rätter av fläsk- eller lammkött. Smak av svart vinbär och hallon med inslag av vanilj och ek.
  Betyg recensenter
  3 av 5
    (1)
  Betyg besökare  
  69 kr
 • 7

  Amazin’ Zinfandel

  Perfekt både som pratvin och till grillat! Det passar finfint till grillat, hamburgare och småplock. Vinet kommer från soliga Kalifornien och bjuder på smak av plommon, blåbär, vanilj och nejlikor.
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare
  4 av 5
    (1)
  89 kr
 • 8

  Ktima Kir-Yianni Yianakohori Hills

  Ett kvalitetsvin som visar Greklands potential som vinland! Ett elegant och runt vin med fin kryddighet. Perfekt till grillat, men prova att byta ut bearnaisen mot tsatsiki.
  Betyg recensenter
  4.45 av 5
    (2)
  Betyg besökare
  4 av 5
    (1)
  124 kr
 • 9

  Carmen Gran Reserva Cabernet Franc

  Perfekt till grillad hamburgare! Cabernet franc från Nya världen tenderar att bli lite maffigare i stilen. Den här är från Chile och laddad med mörka bär och diskreta fattoner.
  Betyg recensenter
  3.5 av 5
    (2)
  Betyg besökare  
  120 kr

VÄLKOMMEN TILL VINOMONDO

Vinomondo är en webbplats om vin och alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.