Det finns många olika drycker som passar bra till grillat, däribland ett gott vin. Här får du tips och inspiration om smakrikt rött och vitt vin till grillat.
Att grilla kött och grönsaker är mycket populärt, inte minst under sommarmånaderna i Sverige. Till grillad mat passar en smakrik öl bra, men ett bra vin är också svårslaget.
Om du väljer att satsa på ett gott vin till grillat bör du utgå från vilket sorts kött du grillar. Grundtanken är att nöt- och fläskkött ofta passar bra med fylliga och mustiga viner, medan fågel och fisk gärna kombineras med lättare och friska vinsorter.
Röda och kryddiga viner kompletterar till exempel kött som lamm och entrecôte utmärkt, men även vita viner med fatkaraktär gör sig bra tillsammans med den här typen av kött. Om du hellre grillar kyckling kan du med fördel satsa på ett lite lättare och fruktigt rött vin, eller ett syrligt och fräscht rosévin.
Vin till grillat nötkött som entrecôte, oxfile
1
McManis Petite Sirah
Rött vin från distriktet Kalifornien i USA av McManis Family Vineyards.