Hjort är ett spännande kött som kan användas i många olika maträtter. Kruxet är att hitta ett perfekt vin till hjort som kompletterar det smakrika köttet. Här får du tips om det bästa vinet för hjort.
När löven skiftar färg till orange vet man att jaktsäsongen och hösten är på ingång. Hösten är en höjdpunkt för alla som älskar kött och vilt. Årstiden är perfekt för att ordna stora middagar med familjen och bjuda på skogens läckerheter samt något gott vin.
Kött från hjort är nyttigt då djuren endast har fått i sig naturliga ämnen. För att kombinera alla smaker passar ett mustigt och fruktigt vin. Hjort har mindre viltsmak än rådjur men mer smak än älg dock placeras ändå köttet i kategorin mild viltsmak.
Köttet är mört och magert vilket gör att man vill välja ett vin till hjort som består av smaker från mörka bär, plommon och björnbär. Ett vintips till exempelvis stek och rådjurssadel är att kolla in viner som består av druvorna Syrah, Shiraz och Sangiovese.
Rött vin som passar till hjort (på Systembolaget)
1
Alamos Malbec
Rött vin från distriktet Cuyo i Argentina av Alamos.