7 vinnande viner på zinfandel du inte vill missa

Zinfandel är en av Kaliforniens mest planterade druvor. Den enorma populariteten beror förmodligen på att Zinfandel är så nära ett ”All-American” vin man kan komma. Men, även i Sverige har de fylliga rödvinerna blivit omåttligt populära.

Tyvärr är det oftast översötade, syltiga fruktbomber som når det svenska Systembolagets hyllor. Men visst finns det seriösa, matvänliga, strukturerade zinfandelviner om man går upp bara aningen i pris. Viner som faktiskt kan konkurrera med kvalitetsviner på exempelvis cabernet sauvignon och merlot.

Här presenterar vi 7 riktigt bra viner på Zinfandel. Håll till godo!

Mitt Bolag:
 • 1

  Seghesio Sonoma Zinfandel

  Mäktig mörkbärig, fattonad smakrikedom med struktur och fräschör. Ett fantastiskt grillvin som passar utmärkt till såväl kyckling som kött.
  Betyg recensenter
  4.7333333333333 av 5
    (3)
  Betyg besökare
  4.75 av 5
    (4)
  223 kr
 • 2

  Murphy-Goode Liar’s Dice Zinfandel

  Härligt vin med stor fruktig doft med inslag av kryddor och rostad ek. Smaken är generös och fruktig med inslag av mörka bär, rostad ek och kryddor.
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare
  5 av 5
    (1)
  299 kr
 • 3

  Ravenswood Sonoma County Zinfandel

  Generöst och fylligt vin som passar till kraftigare rätter av lamm-, nöt- eller viltkött. Även utmärkt till grillat med kraftiga tillbehör.
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare  
  189 kr
 • 4

  Bonterra Zinfandel

  Vin från norra Kalifornien med mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, mynta, choklad, blåbär och vanilj. Kombinerar fräschhet med koncentration och bra struktur. Passar perfekt till grillat!
  Betyg recensenter
  3 av 5
    (1)
  Betyg besökare
  4 av 5
    (7)
  139 kr
 • 5

  Viña Rufina Crianza

  Denna zinfandel är ett läckert vin, lagrat 14 månader på ekfat, där mörka bär samsas med svartpeppar, ek och tjära. Ett vin som gjort för vårens grillfester. Gärna smakrika rätter av lamm- eller nötkött.
  Betyg recensenter
  5 av 5
    (1)
  Betyg besökare
  5 av 5
    (1)
  149 kr
 • 6

  Ravenswood Vintners Blend Zinfandel

  Fyllig. Mogna bär, rostade fat, inslag av kakao, viol, kaffe, choklad, moreller. Ett klockrent fynd på den här druvan! Passar till inte allt för smakrika kötträtter på nöt och lamm. Även utmärkt till mustiga pastarätter.
  Betyg recensenter
  4.3333333333333 av 5
    (3)
  Betyg besökare
  4.14 av 5
    (7)
  139 kr
 • 7

  Cline Old Vine Zinfandel

  Fyllig. Smakrik och generös, smak av bär, lingon och blåbär i en tappning med trevlig längd. Ett toppval i vardags-zin-gruppen!
  Betyg recensenter
  4 av 5
    (1)
  Betyg besökare
  3.4 av 5
    (5)
  109 kr

VÄLKOMMEN TILL VINOMONDO

Vinomondo är en webbplats om vin och alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.