Bisarra nya lagen i svensk-paradiset: Förbjuder öl-selfies

Svenskmeckat Thailand är vida känd för sin fantastiska mat och kritvita stränder. Men nu har de infört en lag med synnerligen besk eftersmak: Lägger du ut en selfie tillsammans med en flaska öl riskerar du fängelse på upp till ett år.

Nej, det är dessvärre inget sent april-skämt.

Militärjuntans ambitionerna sedan de tog över makten i landet i fjol har varit att höja folkets moral. Konsekvensen: En lång rad udda lagar och inte speciellt turistvänliga påbud.

Den nya lagen om ölselfies tycks ha uppstått efter att en rad av landets kändisar lagt ut sponsrade selfies på sig själva med ölflaskor av en särskilt sort. Något som inte föll i god jord hos landets regim.

Selfie kan ge fängelse eller böter

Enligt en redan befintlig lag i Thailand är det redan förbjudet att “uppmuntra andra att konsumera alkoholhaltiga drycker.” Dit kommer nu alltså ölselfies räknas. Straffet? Ett års fängelse eller motsvarande 100.000 svenska kronor i böter.

Men kommer du att hamna på det ökända fängelset Bangkok Hilton om du råkar posta ut en like-raket på dig och din Singha? Sannolikt inte. Det återstår att se om den nya lagen kommer att tillämpas i praktiken. Flera bestämmelser i samma stil i Thailand har ofta visat sig verkningslösa då polisen inte brytt sig om att se till att de efterlevs.

Men om du vill lägga ut en läskande öl-selfie på din semester så skadar det möjligen inte att se sig om över axeln.

arrowdown

Dricker du samma sorts öl som alla andra?

Varje dag förgyller nya bryggare vårt vackra land med nya ädla drycker på Systembolagets hyllor. Men märks det i försäljningen? Hipstermecka, mikro-boom eller helt vanlig ful-öl?

Vinomondo listar Sveriges 9 mest sålda öl-sorter!