Blossa avslöjar årets nya glögg-smak – fick inspiration från den myllrande kryddmarknaden

Bild: Fabian Björnstjerna

Årets glögg från Blossa är här – och det är minst sagt intressanta smaker på menyn. Nyheten – som presenterades i dag – smaksätts av mango, spiskummin och chili. “Blossa 17 möter Old Delhi”, skriver Blossa.

– Detta är vår tolkning av Indien, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, i ett pressmeddelande.

Glöggvarumärket Blossa reser varje år till en ny plats för att hitta inspiration till nya smaker.
I år har de inspirerats av “den myllrande kryddmarknaden Khari Baoli i Old Delhi. Här, bland exotiska världens smaker och dofter, har vi hittat inspirationen till årets smaksättning: härligt solmogen mango, kryddig spiskummin och het chili”, skriver Blossa i ett pressmeddelande.

Kontrast mot de traditionella glöggkryddorna

– I Indien hittar vi många av de smaker och kryddor som redan finns i Blossas glögg, såsom kardemumma, ingefära och kryddnejlika. I Blossa 17 Old Delhi ger mangon en tropisk fruktton som både kompletteras och kontrasteras fint med de traditionella glöggkryddorna. Den kryddiga tonen i årets glögg förstärks ytterligare av spiskummin för att i slutet få en tydlig hetta från chilin. Detta är vår tolkning av Indien, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa, i pressmeddelandet.

Blossa 17 Old Delhi kommer att finnas i Systembolagets beställningssortiment redan i dag.

Sedan 2003 lanserade Blossa en ny smak inför varje vintersäsong. Fram till 2010 hämtade Blossa inspiration från den nordiska vintern med smaker som lingon, saffran och vinteräpple. Samtliga år har flaskan fått en unik design och har blivit ett hett eftertraktat samlarobjekt för många fans runtom i landet.


Av Peter Ericsson, 2017-09-20 kl 14:35