Bra vin till fläskfilé – 6 bra röda och vita viner till köttet
Vin till fläskfilé kan avnjutas både som rött och vitt. Det bästa vinet är det som passar till kryddorna och den ljuvliga såsen i rätten.
Med ett gott vin till fläskfilé och en härlig potatisgratäng på sidan är kvällen räddad. Ett klassiskt tillbehör är svamp och en krämig kantarellsås är alltid en tillfredsställande smakförhöjare.
Ett bra vin som passar till en kraftigare kryddning kan vara något av de röda vinerna från Kalifornien. Ett exempel är det mustiga Irony Pinot Noir som låter den sköna eftersmaken gifta sig med maten i munnen.
Om du valt att använda mindre svartpeppar och vill släcka törsten med ett mjukare vin kan ett spanskt Rioja vin från Bodegas Campillo vara ett smakrikt förslag. Där kan du hitta ett vitt vin som accentuerar köttet med en smak av vanilj och svarta vinbär och ger middagen ett spännande inslag. Låt vinet följa smakerna på tallriken så är du garanterad en lyckad middag.