Hårdrocksölet – med skivomslag som kapsyler

Älskar du både öl och hårdrock? Grattis, nu kommer alla Iron Maidens album som ölkapsyler. Ölet Trooper säljs sedan flera år tillbaka på Systembolaget.

För att fira vart och ett av Iron Maidens ikoniska studioalbum kommer ölet Trooper och Robinsons Brewery med exklusiva samlarflaskor. Alla Trooper-öl som slöpps från oktober, inklusive Halloween-inspirerade Day of the Dead-flaskor med begränsad utgåva kommer med unika samlarkampsyler som hyllar bandets album.

Totalt är det två miljoner flaskor som kommer ha de åtråvärda kapsylerna – så räkna med rusning. Ölet släpptes i beställningssortimentet 25 september och kostar 29.90 kr för en halvliter.

Samlare kan också köpa en exklusiv samlarram från Robinsons Brewery för att visa upp sina flaskor. Lanseringen av flaskor sammanfaller med Iron Maidens pågående ‘Legacy of The Beast’-turné och den nyligen släppta studiokollektionen.

– Iron Maiden och Trooper fans är några av de mest hängivna och passionerade i världen, så vi ville skapa något helt nytt och annorlunda för dem. Iron Maiden är så ikoniskt, och att skapa flaskor är bara ett av de sätt vi ville fira bandet och dess fantastiska konstverk, säger Sam Kennerley, Trooper Brand Manager.

Sångaren Bruce Dickinson är en riktig ale-entusiast och har hjälpt till att utveckla en öl med ett verkligt djup karaktär.