Oväntade tipset – så får du äckligt vin att bli drickbart

Tänk dig att det är en het sommardag. Du har varit ute hela dagen och vill inget annat än att sätta dig på balkongen med ett gott vitt vin. Du har bara en falska vitt hemma. Du öppnar den. Häller upp. Smakar. Och det smakar hemskt.

Det spelar ingen roll vad anledningen är. Det kanske är den där flaskan som din finska svåger kom med för ett halvår sedan. Eller det kanske är det chansköpet du gjorde på Bordershop. Hur som helst är vinet knappt drickbart. Men det finns ingen anledning till panik. Det finns enkelt knep som gör nästan vilket vitt vin som helst drickbart en varm sommardag. Kyla!

Normalt sätt ska du aldrig kyla ner ett vin för mycket. Även vita viner tappar allt för mycket av smaken om du dricker dem för kalla. Men om vinet, som i det här fallet, faktiskt inte smakar särskilt gott – då är det just smaken du vill bli av med. Lägg hela flaskan bland iskuber eller lägg för den delen in den i frysen. Låt den ligga i en halvtimme och sedan kommer det vina vinet plötsligt att vara lite lagom smaklöst men fräscht och uppfriskande för en varm sommardag.