Så vet du vilket vin du ska välja – baserat på vilka killar du gillar

Att hitta rätt vin kan vara lika svårt som att hitta rätt kille. Jo, oavsett om du är en tjej eller kille som gillar killar så hamnar du i exakt samma situation. Och den är inte mycket bättre än när du står på Systembolaget och ska välja mellan flaskor du oftast inte vet någonting om.

Men lugn, vintidningen WineExtra har svaret. De har listat vilka vin du kommer gilla – baserat på vilka killar du oftast faller för.

1. Bokmalen

Är du en av dem som faller för killar som låtsas vara smart – och som har dammiga bokhyllor fyllda med böcker du aldrig hört talas om. Grattis, du ska dricka en Malbec. Det är lättdrucket, och troligtvis till skillnad från din kille inte särskilt pretentiöst. Tvärtom är det vinet du lätt kan dricka medan du gräver ner dig i en djup konversation om livets vara eller inte vara.

2. Hipstern

Om du gillar killen som bara är inne på Söder i Stockholm. Som ser ut att ha rest i en tidsmaskin från 1970-talet – och pratar om artister du aldrig har hört talas om. Då ska du köra på en Pinot Noir. Det är väldigt lagom. Det sticker ut för mycket – samtidigt som det inte är lika tråkigt som en Merlot och faktiskt är ganska sexigt. Och, tro oss, det är tillräckligt spännande för att även krögaren, på det där hipsterstället din kille har dragit dig till, ska tycka att du är intressant.

3. Sociala killen

Om du älskar killen som obehindrat pratar med alla. Killen som lyckas charma varenda människa han möter. Då ska du köra på en Chardonnay. Det är ett lättdrucket vitt vin som funkar med i stort sett alla ni träffar. Och samtidigt är det inte för buskis för att kunna gå hem även hos de finare av din killes polare.

4. Den blyga killen

Om du alltid faller för de blyga och tysta killarna så är du troligtvis en hopplös, dagdrömmande romantiker. Då ska du köra på ett rosévin. Det kan du sippa på och drömma dig bort till det där övernaturligt vackra som aldrig kommer hända.

5. Clownen

Om du alltid faller för killen som stjäl showen och skämtar bort kvällen… då ska du lätt köra på en Syrah. Det djupa röda vinet har mycket personlighet, en tydlig smak – och ett rejält jävlar anamma. Du kommer ha samma hatkärlek till det här vinet som till din kille. Du kommer ha fantastiska kvällar – och efteråt ha en mindre fantastisk bakfylla. Precis som det är för alla som dejtar killarna bara för deras humors skull.

6. Tuffingen

Okej, vi ska vara ärliga, om du alltid faller för de coola och hårda killarna så är du knappast någon vindrickare ändå. Men om du absolut vill dricka någonting vinaktigt så ta en äkta champagne. Det är trots allt den perfekta party-drinken. Det kommer vara kul och spännande i sina bästa stunder – och få dig att hamna i trubbel däremellan. Precis som killen du dejtar.

7. Den starka tysta killen

Om du alltid faller för den där killen som är självsäker, men ändå tyst och lyssnande. Grattis, du ska köra på ett Cabernet sauvignon. Det är visserligen ett relativt vanligt val i Sverige – men det är ett vin som kan ha ett oanat djup när du väl letar efter det. Och det fungerar perfekt med steken som din kille troligtvis kommer göra till dig medan han lyssnar på någon sorglig blues vid spisen.