Toppårgång från Beaujolais – i tillfällig kostym!

Morgons viner har funnits i Systembolagets sortiment sedan tidigt 90-tal och uppskattas av många vinälskare.

Nu lanseras toppårgången 2015 av Morgon som måste provas!

Vinet bjuder på en doft av röda bär och mycket frukt följt av en frisk smak av hallon och körsbär och välbalanserad syra. Vinet passar utmärkt till kalla rätter, vitt kött, såsom kalv och kyckling, sallader och mildare ostar!

– Som en Cote Roti i stilen men en fin kryddighet, peppar, mogna björnbär och mogna plommon. Fin renhet och lager av mörk frukt med milda men närvarande tanniner som skänker fräschör, beskrivs vinet i en blindtest av Andreas Larsson (Vinnare Best sommelier in the world 2007).

Producenten Georges Duboeuf

I september 1964 startade också Georges Duboeuf sin vinhandel och det blev också startskottet för att verkligen sätta Beaujolais-regionen på kartan för oss svenskar.

Georges arbete med att tillämpa sina förfäders traditionella metoder var revolutionerande för branschen som sådan. Metoderna innefattar bland annat stor tillit till vinmakarens arbete där noggrant utvalda viner och övervakning av buteljeringen stor roll. George jobbade kontinuerligt med att säkerställa produktion av högkvalitativa viner. I denna strävan var arbetet med att få till en så hygienisk buteljeringsprocess som möjligt. Arbetet har lett till att produktionen blivit optimerad mot att möta dagens krav från marknaden och George Duboeuf fortsätter med denna utmaningen år efter år.

Beaujolais på den svenska marknaden

George har spenderat mycket tid på att utveckla en förståelse för vinmakare världen över. I detta arbetet har han själv blivit en sann ambassadör för regionen Beaujolais. Genom åren har hans arbete med kvaliteten i produktionen och hans uppfattning om regionens terroir ska få utmärka vinernas smakprofiler gett upphov till det bästa Beaujolais har att erbjuda.

Morgon finns att hitta hos Systembolaget

George har varit mycket delaktig i svenskarnas uppfattning om hur ett bra vin ska smaka och då kanske främst från regionen Beaujolais. Detta har lett till att Georges Duboeufs viner tagit sig in i Systembolagets ordinarie sortiment. I 2015 års Morgon finns något exceptionellt bra och det firar producenten med att ge flaskan en temporär specialförpackning så passa på att testa vinet nu innan det är för sent.

 • 1

  Morgon

  Rött vin från distriktet Bourgogne i Frankrike av Georges Duboeuf.
  Betyg recensenter
  4.6666666666667 av 5
    (3)
  Betyg besökare
  4.25 av 5
    (8)

  109 kr

Artikeln sponsras av Valid Wines.