Ett bra vin kan förhöja smakupplevelsen när du äter ost. Är du på jakt efter de bästa vinerna till din ostbricka? Här får du tips om såväl passande rött som vitt vin till Brie och andra vitmögelostar.
Många bjuder gärna på ost och kex som en aptitretare innan middagen, och till det behövs också någon dryck. Kombinationen ostbricka och vin är en klassiker. Du kan välja både rött och vitt vin till Brieost och andra ostar.
Många av oss väljer att kombinera ostbrickan med franska viner och välkända druvor därifrån. Välj med fördel ett vin med fruktiga och lite syrliga toner, till exempel med druvorna pinot noir eller chardonnay. Olika ostar kan passa bättre eller sämre tillsammans med olika viner, beroende på ostens konsistens och smak.
Ett tips på vin som passar till de allra flesta ostar, inklusive Brieosten, är dock de vita Alsacevinerna med druvan pinot gris. Denna fruktiga och syrliga druva i kombination med ostarnas sälta är en utmärkt smakupplevelse.