Skall du välja vin till tapas? Det spanska smörgåsbordet eller tapas är ett antal olika smårätter som avnjuts med vänner under avslappnade former. Olika tilltugg som serveras är boqerones som är smaksatt ansjovis, papas arrugas som är små salta potatisar stekta i ugnen och en het sås, mojo rojo. Dessutom kan man ha brödbitar med olika pålägg, oliver och lufttorkad skinka.
I Spanien serveras sherry eller vin till tapas. Du kan med fördel välja rosévin eller Rosado som spanjorerna säger. De spanska rosévinerna är ofta torra vilket passar mycket bra till de intensiva smakerna i smårätterna tapas.
Om dina tapas innehåller mer kött och andra charkuterier som korvar passar ett ungt rött Riojavin fint till. För dig som föredrar vitt vin är en modern ekad Chardonnay ett bra alternativ. Ett annat gott vin som passar kan du hitta ur sortimentet av Rieslingviner från Nya Zeeland.
Rosévin till tapas (på Systembolaget)
1
Ecologica La Pluma Rosé
Rosévin från distriktet Katalonien i Spanien av Julià & Navinès.