Vin till torsk – 3 bra vin till en härlig middagsklassiker

Passar det att bjuda på torsk till middagsbjudningen? Varför inte göra det festligt genom att servera ett vitt vin till torsk som är tillagad med skirat smör och pepparrot till exempel. Ett gott vin med frisk fruktsyra passar allra bäst.

Många anser att torsk hör till vardagsmaten men denna fisk kan varieras i oändlighet, och det går att skapa många läckra rätter med denna fisk. Att servera vin till torsk gör det lite extra festligt.

En riktigt god rätt är torskrygg som steks i ugnen och toppas med soltorkade tomater och knaperstekt strimlad bacon som ger en annorlunda smakbrytning. Servera med pressad potatis och skirat smör.

Många olika typer av vitt vin passar bra till torsk, välj ett som du tycker är gott och ha gärna samma vin i glaset som i grytan. Rött vin till fisk? Ja, ibland kan det passa, men man ska se till tillbehören.

Ett generellt tips för rätter med torsk är torra och krispiga vita viner som till exempel Sauvignon Blanc. Norrmännen menar dock ofta att Bordeaux är det bästa vinet till torsk.

Bra vin till torsk (på Systembolaget)

 • 1

  Chablis Domaine Thierry Mothe

  Vitt vin från distriktet Bourgogne i Frankrike av Domaine Thierry Mothe.
  Betyg recensenter
  Betyg besökare  

  155 kr
 • 2

  Petit Chablis La Chablisienne

  Vitt vin från distriktet Bourgogne i Frankrike av La Chablisienne.
  Betyg recensenter
  4.15 av 5
    (2)
  Betyg besökare
  5.00 av 5
    (1)

  139 kr
 • 3

  Sancerre Les Belles Dames

  Vitt vin från distriktet Loiredalen i Frankrike av Gitton Père et Fils.
  Betyg recensenter
  4 av 5
    (1)
  Betyg besökare  

  179 kr