Viruset stoppar tillverkningen av Corona-ölet

Coronapandemin får tillverkaren av Corona-ölet att stoppa produktionen.
– Vi minskar vår tillverkning till ett minimum, efter den mexikanska regeringen order, säger en talesperson på bryggeriet Modelo.

Det kan tyckas som ett ödets ironi i dessa coronatider, men ölet som råkar ha samma namn som det fruktade viruset måste nu tillfälligt sluta att tillverkas.
Den mexikanska regeringen har bestämt att endast tillverkare av livsviktiga varor – som mat, sjukhusutrustning m m  – ska ha sina fabriker öppna och där de anställda får vistas.
Öl räknas inte till en samhällsviktig funktion och därför måste det stora bryggeriet Modelo i princip stänga ner all sin produktion under hela april, till att börja med.

– Om bara några dagar kommer vår tillverkning av öl att vara på en minimal nivå, säger en talesperson för Modelo.
– Men om regeringen ändrar sig och anser att öl faller under benämningen “jordbruksvaror” så kan vi snabbt sätta igång med bland annat produktion av Coronaöl.

I slutet av januari började sökmotorn Google notera en enorm ökning av sökningar på ord som “Corona-öl-virus”, “Öl-corona-virus” och “Öl-virus”.
Det verkade som att många ville ta reda på om coronaviruset på något sätt kunde kopplas till ölmärket med samma namn som viruset, om det rentav kunde vara farligt att dricka Corona.

Mexikos andra stora bryggeri, Heineken, finns i den norra staten Nuevo Leon och ser också ut att få stoppa all tillverkning på fredag.
I mexikansk media spekuleras det att stoppet kommer innebära rusning efter öl i affärerna och att hyllorna kommer gapa tomma snabbt.

Hittills har 1500 personer i Mexiko smittats av covid-19 och 50 dödsfall rapporterats.