Vitt sött mousserande vin – de bästa söta mousserande vinerna

Vitt sött mousserande vin är läskande gott och passar bra till tillställningar där en skål ska utbringas, eller till efterrätten. Det ger en lyxig känsla.

Vitt sött mousserande vin passar olika tillfällen men brukar vara riktigt populärt när det är fest och det ska utbringas en skål. Såsom vid till exempel student- & examensfester. Mousserande vin är friskt och ger en lyxig känsla. Att dricka bubbel till snittar vid mingel är en klassiker som aldrig går fel. De söta och friska smakerna ger en vårig och somrig känsla, men vinerna passar lika bra året om. Servera det som sällskapsvin vid stora eller små tillställningar.

Ett vin med bubblor är alltid en bra idé, oavsett årstid eller tillfälle. Och glöm inte att servera det väl kylt för att få bästa upplevelse. Ett vanligt exempel är Asti som är ett sött, aromatiskt vin med inslag av päron, fläder och citrus. Perfekt till desserter innehållande bär eller frukt.

Vitt sött mousserande vin med högst betyg (finns på Systembolaget)

 • 1

  Reymos

  Mousserande vin från distriktet Valencia i Spanien av Anecoop & Coop.
  Betyg recensenter
  Betyg besökare  

  41 kr
 • 2

  Chapel Hill Spumante Fruity & Sweet

  Mousserande vin från distriktet i Ungern av Balatonboglár Winery.
  Betyg recensenter
  Betyg besökare  

  59 kr

Kanske är du också intresserad av vitt halvtorrt mousserande vin, vitt torrt mousserande vin, rött mousserande vin eller mousserande rosévin?