Vitt halvtorrt mousserande vin – de bästa halvtorra mousserande vinerna just nu

Vare sig du väljer italiensk prosecco eller spumante, fransk champagne, tysk sekt eller spansk cava som är ett vitt halvtorrt mousserande vin ska de serveras väl kylda för att behålla sin härligt krispiga fräschör.

Vill du servera ett vitt halvtorrt mousserande vin till maten? I dag finns det en uppsjö av av olika bubbel att välja mellan.

Ska du servera lax, som är en fet fisk passar det utmärkt med ett mousserande vin till. Till tapas – det spanska smörgåsbordet – passar det perfekt med en spansk cava. Bubblorna lindrar både syran och sältan i maten. Ska du servera en klassisk toast skagen kan du också servera ett glas med pärlande bubblor till. Det finns många bra sorter att välja mellan och du behöver inte välja den dyraste från distriktet Champagne för att det ska vara uppskattat.

Ett prisvärt vintips är Vinistella Spumante från Italien som har en fruktig smak med sötma och inslag av päron, apelsin och mandel. Den passar utmärkt till heta kryddiga rätter med fisk och skaldjur.

Vitt halvtorrt mousserande vin med högst betyg (finns på Systembolaget)

 • 1

  Vinistella Spumante Stella d’Oro

  Mousserande vin från distriktet i Italien av ViniMundi.
  Betyg recensenter
  Betyg besökare
  4.00 av 5
    (2)

  69 kr
 • 2

  Amadeus

  Mousserande vin från distriktet Skåne län i Sverige av Åkesson Vin.
  Betyg recensenter
  Betyg besökare  

  76 kr

Kanske är du också intresserad av vitt sött mousserande vin, vitt torrt mousserande vin, rött mousserande vin eller mousserande rosévin?

Läs gärna våra topplistor för årets bästa prosecco, årets bästa cava och 7 mousserande som funkar lika bra som champagne!