Balassa Bom Boly Furmint
3.63 av 5 baserat på 16 kundomdömen
(16 kundrecensioner)

Balassa Bom Boly Furmint, 2017

Vitt vin från distriktet Tokaj i Ungern av Balassa Bor.
3.63 av 5
16 betyg från besökare

175 kr

Gå till order
Beställning till butik eller hemleverans sker via www.systembolaget.se

Väj plats för lagerstatus:

Butik:

Skriv omdöme

Epost-adressen används redan Logga in eller ange annan epost-adress.

Du har angivit fel användarnamn eller lösenord

Sorry, you must be logged in to post a comment.

16 omdömen

Bästa
Bästa Senaste Första
1

Ett annorlunda men gott vin. Svag doft, blommig smak, passar säkert fint till skaldjur. Vi avnjöt det au naturel, vilket var helt ok. Dock inte värt pengarna.

2
3 av 5

Tyvärr mycket svårt att öppna med vacker glaskork. (Skar mig ett par gånger vid försöket)Värt besväret när det lyckades. Smaken var mycket mjuk, fyllig. Perfekt till något skaldjur, i detta fall krabba... Priset är lite väl högt för att förtjäna "full pott"!

3
5 av 5

Ett blommigt krispigt vin med mineralton. Ett vin som passade perfekt till färska skaldjur och även till efterrätten som bestod av chokladtårta med färska jordgubbar. Ett vin som får en att längta till varma sommarkvällar då vinet avnjuts rejält kylt som sällskapsvin.

4

ljust gyllene färg med nästan obefintlig doft. Smaken är tunn precis som färgen och jag tycker inte den har något speciellt alls. vi prövade den till fisk men anser inte att den för det priset höll måttet.

5
4 av 5

Vinet är ljust halmfärgat. Diskret doft då vinet var rejält kylt som dock blommade upp när temperaturen steg. Lätt rökig fatdoft, stendamm, vegetation, blommig och lätt parfymerad. I smaken finns en hel del mogen frukt, päron, grapebeska lite lätt tvålig parfymerad smak som dröjer sig kvar. Hög matvänlig syra. Jag gillade vinet. Sjukt läcker flaska med glaskork. En rolig druva att testa i torr form.

6
5 av 5

Väldigt gott vin som passade bra till min räksallad. Bra eftersmak och precis lagom fruktigt för min smak. Skulle tro att det även passar som sällskapsvin.

7
3 av 5

Ljus färg, nästan blek och ganska intetsägande doft. Möjligen lite söt pärondoft. Vi åt mandlar och lite nougat till men tyckte att det var lite mesigt. Bra syra och gott men liten eftersmak o brist på karaktär. Det liksom händer ingenting ihop med salt eller sött om än man känner att det är bra kvalité på vinet.

8
4 av 5

Ett smakrikt halvtorrt vin med mycket frisk passar väl kyld, köper sällan vin i denna prisklass så förväntningarna var höga vid öppnandet. Det överraskade positivt.

9

En ljus olivgrön tokajer med klar beska och tydlig fatkaraktär.,smak av päron piggelin glass och ton av krusbär, passade alldeles utmärkt till en skaldjurssallad, lite dyr för att vara prisvärd.

10
2 av 5

Vacker ljus gulgrön färg. Doften kan diplomatiskt beskrivas som diskret, dvs det doftar just ingenting. Smaken är smörig och vi tänkte nästan chardonnay men det är det ju inte. Lätt spritig eftersmak som bränner på tungan, smak av skal (beskt) och en svag ton av russin vid horisonten, annars inget vi hoppar högt över. Vi köper sällan vin i den här prisklassen så det här var spännande att testa. Kanske var förväntningarna för höga. Vi tyckte inte att det slog vårt vanliga vita hustjut som kostar en hundring. Det är gott, väl klunkbart både som pratvin och till mat men det är inget vi kommer att lägga pengar på i fortsättningen.

11

Vid första lilla smakprovet var alkoholsmaken lite för genomträngande, men det smälte bort allt eftersom vi provade med mat. Vi testade ihop med salciccia och risonisallad, lite räkor med citrus, ostar, choklad. Frisk och balanserad till mat, ska provas igen!

12
4 av 5

Ett gott och torrt vin som inte var för surt eller för sött kändes redan när jag luktade på vinet att det skulle passa mig.passar till räksmörgås skulle passa till vilken maträtt som helst

13
2 av 5

Kraftigt vin. Gräs i doften, besk eftersmak. Bör nog serveras iskall. Drack till torskrygg med hollandais sås, Palsternacka pure och mangosalsa. Inte något favoritvin dessvärre.

14

Ett stort genöröst vin med lång eftersmak och toner av fläder. En viss fatkaräktär. Passar förmodligen bättre till lite gräddiga pastarätter än fristående.

Hög alkoholhalt för att vara ett vitt vin, 14%. Roligt och annorlunda med korken i glas.

15

Trevlig bekantskap, men svårkategoriserad!

Frisk och härlig doft. Lite som en kraftig viognier med kort eftersmak vid kyld temperatur och längre eftersmak vid rumstemperatur. Passar bäst till mat, men med tiden kan jag nog tänka mig att sippa på detta utan tillbehör!

Lite kuriosa är glaskorken, som jag aldrig tidigare sett!

16
4 av 5

Gott vin,fruktig doft,bra syra,mild smak,god stor smak,krispigt,liten strävhet,nötig eftersmak,passa bra till förrätt och ska serveras lagom svalt.

VÄLKOMMEN TILL VINOMONDO

Vinomondo är en webbplats om vin och alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.