7 sätt att dricka som en tv-karaktär

Har då någon gång drömt om att vara som dina favorit-karaktärer från filmer eller tv-serier. Lugn, nu kan du i alla fall bli full som dem. Vinomondo har sammanställt listan på vilka drycker det egentligen är karaktärerna inte kan få nog av.

1. Bridget Jones – Chardonnay

Bridget Jones dricker vitt vin i mängder. Exakt vilket vin det är får vi aldrig veta – mer än att det ska ha druvan chardonnay. Den ständigt otursförföljda tjejen visade sig däremot bli en effektiv antireklam för druvan. Brittiska vinexperter pratar om Bridget Jones-effekten som fick chardonnay-drickandet att gå ner i Storbritannien som en direkt följd av filmerna.

2. Saul Goodman – Rusty nails

Saul Goodman från “Breaking Bad” och “Better call Saul” vet hur man slappnar av. Han kör en av drinkvärldens enklaste recept – en Rusty nails. Blanda 4 cl skotsk blended whisky och 2 cl Drambuie så kan du drömma dig bort till Goodmans liv… om du nu av någon märklig anledning vill göra det.

3. JD – Appletini

JD i “Scrubs” mobbas ständigt för sin fascination för Appletini. Och inte nog med att drycken tydligen inte är tillräckligt manlig för hans vänner så beställer han dessutom oftast en “Appletini, easy on the tini”. Men vågar du vara JD är det däremot drinken för dig. Blanda 2 cl Sourz Apple med 2 cl vodka och skvätt i lite citronsaft.

4. Carrie Bradshaw – Cosmopolitan

Carrie i “Sex and the city” lyckades, till skillnad från Bridget Jones, skapa en mindre boom av Cosmopolitan-drickande. Populariteten av cocktailen med 4 cl citronvodka, 2 cl Cointreau och 6 cl tranbärsjuice sköt i höjden när tv-serien började sändas.

5. Raj – Grashopper

I första säsongen av “Big bang theory” kan Raj inte prata med kvinnor – inte förrän han plötsligt serveras en Grashopper. Plötsligt kan han prata så mycket att han till och med lyckas skrämma iväg kvinnan hans föräldrar vill gifta bort honom med. Vill du göra samma sak så ska du blanda 3 cl minilikör, 3 cl vit kakaolikör och 3 cl grädde.

6. Hannibal Lecter – Chianti

En av filmhistoriens mest klassiska citat är när Hannibal Lecter viskar fram “I ate his liver with some fava beans and a nice chianti”. Säga vad man vill men Lecter har i alla fall bra smak. Chianti är ett vindistrikt i Toscana i Italien med några av de finaste röda vinerna du kan hitta i Systembolagets sortiment.

7. Don Draper – Old Fashioned

Don Draper i “Mad Men” beställer alltid en av de mest klassiska cocktails vi känner till – en gammal klassisk Old Fashioned. Och nu kan du enkelt börja dricka som Draper. Lägg en sockerbit i ett whiskyglas, fukta den med Angostura Bitter och lös upp den med lite sodavatten. Sedan är det bara att lägga till is och 4cl bourbon så kan du drömma dig bort till ett väldigt manligt reklamkontor på andra sidan Atlanten.


Av Peter Ericsson, 2017-08-22 kl 13:33