Vill du ha ett gott vin som passar till thai- och kinamat? Här får du några tips på vin till asiatisk mat som balanserar och höjer smakupplevelserna av rätterna.
Att välja vin till asiatisk mat är inte så svårt som många tror. Många väljer att dricka öl för att de tror att den kryddiga maten inte passar ihop med vin. Till thaimat som oftast är fylld av smakrik koriander och lime, passar ett vitt vin med stor sötma som till exempel en Pinot Gris eller en Gewürtztraminer perfekt. Det finns även otroligt många Rieslingviner som du kan välja mellan. Dessa kommer att passa fantastiskt bra till din asiatiska mat.
Många av de vita vinerna passar väl ihop med den kryddstarka maten, som ofta är baserad på kokosmjölk. Till en asiatisk biffsallad som kräver ett bra vin som kommer från det röda vinsortimentet bör du välja ett mjukt och bärigt vin, som balanserar hettan från chilin väl.
Gott vin till asiatisk mat (finns på Systembolaget)
1
De Bortoli Gewürztraminer Riesling
Vitt vin från distriktet South Eastern Australia i Australien av De Bortoli.