Drömjobbet i Stockholm: Drick öl i en dag – få 4.000 kronor i lön

Sugen på världens bästa extraknäck? Nu har du möjligheten att dricka öl i en dag – och tjäna 4.000 kronor på kuppen. Vinomondo tog chansen att prata med Magnus Åqvist på Statist.se för att ta reda på vad som krävs för att landa vårens skönaste jobb.

Vill du kombinera ditt öl-intresse och samtidigt tjäna en hacka är det här onekligen jobbet för dig. Företaget Statist söker nu enligt en annons: ”Män i 25-70 års åldern för reklamfilm för ett ölmärke!” Betalningen? Arvode 4.000 kronor.

Kan du berätta lite mer om jobbet?

– Ett filmbolag ska producera en reklamfilm för ett ölmärke. Dom söker både killar och tjejer, säger Magnus Åqvist till Vinomondo.

Hur ska man skriva sin ansökan för att landa detta drömjobb?

– Ofta brukar utseende och stil var avgörande. Erfarenhet är ibland viktigt men i andra fall inte alls nödvändig. Tipset är att visa flera bra bilder med lite olika still när man söker jobbet, säger Magnus Åqvist.

Har ni fått in många ansökningar?

– Yes, det har vi verkligen, vi pratar om nästan 2.000 personer som sökt, säger han.

För den som vill knåpa ihop ett vasst CV för öl-hinkar-jobbet gäller det att rappa på – castingbolaget stänger dörrarna den 20:e mars

När vi ändå talar om drömjobb – vilket är det häftigaste jobbet som du varit med och förmedlat?

– Kul fråga, just nu har vi ett jobb där man får åka några dagar till Miami och vara med i en reklamfilm med lite dialog och få ett arvode på 12.000 kr. Det tycker det låter ganska okej. Annars tycker jag statistjobben i Beck eller Bron är ganska lockande. Och just det, ett filmbolag sökte ett marsvin en gång. Det blev ganska uppmärksammat.

Reklamfilmen ska spelas in den 4–5:e april i Stockholm.

Här hittar du annonsen till jobbet.

arrowdown

Dricker du samma sorts öl som alla andra?

Varje dag förgyller nya bryggare vårt vackra land med nya ädla drycker på Systembolagets hyllor. Men märks det i försäljningen? Hipstermecka, mikro-boom eller helt vanlig ful-öl?

Vinomondo listar Sveriges 9 mest sålda öl-sorter!