Öl till ost – sex klockrena kombinationer

Glöm rödvin till osten. Nu är det öl som gäller!

När man tänker öl till ost får man jobba med giftemål mellan smakerna till skillnad från kontraster som det brukar bli för vinet.

Hittar man rätt matchning plockar ölets karaktär upp smakerna i osten, fräschar upp paletten och tar ostbrickan till nya nivåer. Här kommer några favoriter, men låt inte fantasin stoppa dig. Experimentera själv och hitta nya spännande kombinationer!

Mitt Bolag:
 • 1

  Gotlands Bryggeri Wisby Pils

  Perfekt till Mozzarella eller Burrata. En lättare öl till en lite lättare ost. En fin beska i ölet bryter av mot krämigheten i osten utan att ta över den.
  Betyg recensenter
  4 av 5
    (1)
  Betyg besökare  
  20.90 kr
 • 2

  Oude Kriek Boon

  Passar finfint till Brillat Savarin, en mäktig ost som genom lite syra i ölet dansar på paletten. Körsbärsfrukten går hand i hand med gräddigheten i osten. Yoghurt med bär!
  Betyg recensenter
  5 av 5
    (1)
  Betyg besökare
  3 av 5
    (2)
  59.90 kr
 • 3

  Saison Dupont Biologique

  Mycket god till kittost såsom Munster. Denna kombination bygger på rustika och spretiga smaker och dofter. En funky ost som sticker iväg kräver en lantlig, kryddig men ändå lätt och fräsch öl.
  Betyg recensenter
  4.5 av 5
    (2)
  Betyg besökare  
  59 kr
 • 4

  Oppigårds Thurbo Double IPA

  God till Cheddar! Vi höjer nivån ett snäpp och till en stark, aromatisk cheddar dricker vi en kraftig, blommig och citrusfruktig IPA. Den markerade beskan i ölet bryter av mot den kraftiga osten.
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare
  5 av 5
    (2)
  27.90 kr
 • 5

  Clown Shoes Crunkle Sam

  Perfekt till Gruyere / Comté. En kraftigare öl med maltig kropp och hög alkoholhalt plockar upp nötigheten i osten och skapar en rund balans med lång eftersmak.
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare  
  30 kr
 • 6

  Yeti Imperial Stout

  Fin till krämig, salt blåmögelost, t.ex. Stilton, som behöver något att luta sig mot. Liten bränd beska som bryter genom gräddigheten i osten och chokladtonerna matchas upp med sältan.
  Betyg recensenter  
  Betyg besökare
  4.67 av 5
    (3)
  41.90 kr

VÄLKOMMEN TILL VINOMONDO

Vinomondo är en webbplats om vin och alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.