Här är vinet du alltid bör ha hemma

Nu kan du lägga ner vinboken. Det finns ett vin på Systembolaget som du faktiskt alltid bör ha hemma. “Cuvée Madame Chardonnay” fungerar i nästan alla situationer, för de flesta människor.

– Vi är väldigt nöjda med det fantastiska mottagandet, säger Anna Andrée Jeppe, VD på Contemporary Wines.

“Cuvée Madame Chardonnay” har tagits fram för den kräsna vinkonsumenten – som ändå inte vill kunna alla detaljer bakom varje vin. Stockholmsbaserade Contemporary Wines har fokuserat på att hitta ett högkvalitativt vin som fungerar året runt och till de flesta tillfällen. Resultatet är ett torrt, fruktigt och friskt vitt vin från distriktet Languedoc-Roussillon i Frankrike. Och efter bara några månader på marknaden har konsumenterna redan hittat en ny favorit.

Det första vita vinet

Cuvée Madame Chardonnay är det första vita vinet i Cuvée Madame-serien – som under de senaste åren har gjort succé med sina roséviner. Allting började i oktober 2011 i Stockholm då tre vinintresserade vänner satt och drack Rioja och diskuterade avsaknaden av de krispiga, trendiga rosévinerna från Provence här hemma i Sverige.

Vännerna insåg att de hade något att bidra med och sommaren två år senare satt halva landet och drack “Cuvée Madame”. Sverige hade fått sitt första krispiga och laxrosa rosévin från Provence – och vindrickarna kunde inte få nog. Där föddes Cuvée Madame-serien. Sedan dess han det blivit ytterligare två roséviner och nu har de lanserat sitt första vita vin.

Kvalitet till rimligt pris

Tanken med Cuvée Madame-vinerna är densamma nu som då. Vinerna tas inte fram för vinets skull – utan för vindrickarens. När du köper en flaska Cuvée Madame ska du veta att du får kvalitet till ett rimligt pris, även om du kanske inte känner till druvan som nämns på etiketten eller är bevandrad i vinets ibland komplicerade värld. Det är det perfekta vinet för sista minuten-köpet. Men också vinet du alltid kan ha hemma. Vinet som aldrig gör dina vänner besvikna.

Målsättningarna är höga. Men ska vi tro den första responsen så har det också lyckats.
– Det var vinrecensenten Magnus Reuterdahl på Dryckeslistan.se som uttryckte att Cuvée Madame är ett perfekt “att ha hemma vin”. Den är snygg, den är bra, den håller hög kvalitet och har en stil som fungerar till det mesta. Det är precis det vi strävar efter, säger Anna Andrée Jeppe, VD på Contemporary Wines.

Finns i många butiker

Under de senaste månaderna har “Cuvée Madame Chardonnay” tagit sig in i det ordinarie sortimentet i allt fler Systembolag-butiker runtom i Sverige. Och ska vi tro vinexperterna så hittar du det snart oavsett var du bor. Fram tills dess kan du enkelt beställa vinet direkt till din butik.

 • 1

  Cuvée Madame Sélection de Mademoiselle

  Rosévin från distriktet Provence i Frankrike av Contemporary Wines AB.
  Betyg recensenter
  4.3333333333333 av 5
    (3)
  Betyg besökare
  3.90 av 5
    (29)

  129 kr
 • 2

  Makashvili Wine Cellar Khikhvi Qvevri Wine

  Vitt vin från distriktet Kakheti Region i Georgien av VAZIANI COMPANY LTD.
  Betyg recensenter
  Betyg besökare
  4.17 av 5
    (6)

  281 kr
 • 3

  Petite Cuvée Madame

  Rosévin från distriktet Provence i Frankrike av Contemporary Wines AB.
  Betyg recensenter
  4 av 5
    (2)
  Betyg besökare
  4.50 av 5
    (4)

  99 kr

Artikeln sponsras av Contemporary Wines.