Ett gott rött vin från Tyskland passar bra både till fredagens oxfilémiddag och till lördagens melloafton med vännerna, då tillsammans med lite goda ostar som tillbehör.
Tysklands vinproduktion koncentreras till landets sydvästra del. Rött vin står för ca en tredjedel av landets sammanlagda produktion av viner. Då landet inte har det soliga och varma medelhavsklimatet som de röda druvorna kräver för att växa, är det inte lika stor andel röda viner som kommer från Tyskland som det är vita.
Tyska viner produceras i 13 olika distrikt i landet och druvorna odlas ofta på branta sluttningar där de får gott om sol och kan utvecklas till underbart välsmakande vinsorter.
Rött vin från Tyskland smakar i regel lite annorlunda än röda viner från andra länder, de är ofta lättare och mildare med en vacker rubinröd färg och en mindre mängd garvsyra. Vi rekommenderar dem till rätter med ljust kött där tyngre röda viner blir lite för dominerande.
Rött vin från Tyskland med högst betyg (finns på Systembolaget)
1
Alde Gott Pinot Noir
Rött vin från distriktet Baden i Tyskland av Alde Gott Winzer.