Apothic Dark
4.04 av 5 baserat på 16 kundomdömen
(16 kundrecensioner)

Apothic Dark, 2015

Rött vin från distriktet Kalifornien i USA av Apothic Wines.
4.04 av 5
23 betyg från besökare
  • Förpackning: Flaska
  • Förslutning:
  • Volym: 750 ml
  • Importör: Spendrups Bryggeri AB
  • Systembolaget nr: 70984
Beställning till butik eller hemleverans sker via Systembolagets webbplats

Välj Systembolag för lagerstatus:

Mitt Bolag:

Skriv omdöme

Epost-adressen används redan Logga in eller ange annan epost-adress.

Du har angivit fel användarnamn eller lösenord

Sorry, you must be logged in to post a comment.

23 omdömen

Bästa
Bästa Senaste Första
1
4 av 5

Fr Ekblads

2

Hallon, hallon med kraftfull och lite pepprig doft med kaffe och choklad. När man smakar på vinet får man en chock, uppsötad syntetisk tuttifruttismak med smak av stark saft. Skulle aldrig köpa detta vin igen!

3

Mycket gott o smakrikt vin. Fin mörkt röd färg. Lång eftersmak. Väldigt gott till en lättare kötträtter. Även gott att sitta o smutta på eller till en ostbricka.

4
5 av 5

Mjukt och lent,som en sammetskudde i munnen.Detta vin dricker vi gärna igen.

5

Ett vin med härlig mörk djupröd/purpur färg. Ett fylligt vin, inte kraftigt eller stramt, passar till såväl en god ost som till pizza. Den vackra flaskan är ett plus! Bra-att-ha- hemma-vin då det passar till det mesta.

6

Väldigt gott och fylligt vin. Mörkröd färg. Bärigt och lättdrucket, som känns lent i gomen. Vinet har en lång eftersmak med tydliga ekfatstoner. Man får mycket vin för pengarna med detta vin. Rekommenderas varmt!

7
3 av 5

Smakar mörkt, maskulint och mustigt, bark, bränt, och körsbärsskal. Ett kraftigt vin med röksmak. Kan tänka mig att det passar till kraftiga kötträtter, men också till feta ostsåsar och pastarätter med gräddbaserat innehåll. Det blir lite mildare och mjukare när det fått vila i glaset en stund.

8
4 av 5

Ett rödvin som är väldigt mörkt i färgen. vilket oftast brukar vara tecken på ett kraftigt mustigt vin.

Detta är dock mycket milt i smaken och det var utomordentligt gott till den kycklingrätt som serverades.

9
5 av 5

En vin som föll oss i smaken direkt. Mild och len smak, man kan ana smaken av choklad och lite rökig. Passar utmärkt till en bit kött men även som sällsskaps vin. Blev helt klart en favorit vin hos oss.

10

Ett rött vin med balanserade smaker & vacker färg. Passar perfekt till kött & även pizza & pasta.

Verkligen värt priset.

Ingår numer bland mina favoriter.

11

Ett mycket gott vin som gör sig bäst som sällskapsvin. Milt och lent i smaken med toner av choklad. En ny favorit!

12
4 av 5

En positiv överraskning. Doftrikt vin. Mycket mörka bär såsom björnbär,plommon och körsbär och jag tycker även lite lakrits. En angenäm smakuppleve till grillkarre,sötpotatis pommesfrittes och chilimajonäs med grönsallad och blandade vilda tomater. Vinet har en relativt lång eftersmak. Fylligt med en ton av kaffebönor och lakritsen kommer igen.

13

Jättegott att dricka som det är!

14
4 av 5

Mörkt rödvin som lämnar en tydlig "gardin" på glaset, vilket tyder på bra innehåll (läs alkohol%)

Doftar blåbär/vinbär och en nypa vanilj! En frisk och fruktig doft!

Mjuk och bärig smak! Fyllig men ändå mild och len i gommen! Passar bra till kött och kyckling.

Ett gott vin som passar till de flesta middagar eller bara som sällskapsvin. Gott och prisvärt!

15

Fylligt vin med viss sötma som funkade utmärkt till vår hemgjorda lasagne. Kan drickas som sällskapsvin men var ännu bättre tillsammans med maten. Passar säkerligen ypperligt till gräddiga pastarätter och grillat kött som marinerats i t.ex honung och chili.

16

Omdömet från två fritänkande associationsentusiaster utan proper vinskolning men med glädjegivande erfarenhet: 
Inte konstigt att det har namnet Dark - färgen är verkligen mörk och vinet lämnar tjocka ridåer längs med glaskanten. Doftar som en bättre stund på dagis - lim och spritpenna, tillsammans med mörka bär, kakao och några skvättar vaniljsås. I munnen är detta vinets svar på en söt stout - det är fylligt, slibbigt och mättande. En avancerad form av chokladsås med både bär och sveddad lakritspipa. Ändå balanserar den skickligt bort från dessertvin. Smaken är lite kort i rocken och avlöses av en tunnare söt rökdimma. Som ett lite överviktigt death metal-fan - tuff image, men jävligt nallebjörnig insida.

17
3 av 5

Ett kraftigt mustigt rött vin med en söt eftersmak. Luktar skogsbärssylt. Passar kraftiga kötträtter med mycket smak eller starka ostar typ rouqford. Vi åt en gräddig vildsvinsrätt med majs och morötter, det passade inte. Söt majs och morötter till ett vin med söt eftersmak blir katastrof.

18
4 av 5

Väldigt prisvärt vin. Här hittar vi en bra mix av mörk choklad, mörka frukter, kryddor och läder. Eldig start för att sedan övergå i en mjukare och nästan sammetslen eftersmak. Mycket vin för pengarna.

19
5 av 5

Lika elegant smak som etiketten lovar. Kom osökt att tänka på mystik, mörker och spänning. En djup och sammetslen smak med tydliga inslag av choklad, kaffe och mörka bär. Djup färg och mycket smak till rimligt pris. Den här blir en framtida favorit.

20

Väldigt gott. Doftar en lovande smak och det stämde väldigt bra. Väldigt mörkt i färgen men smak av björnbär, svarta vinbär och choklad. Passade väldigt bra till kassler och broccoligratäng. Väldigt prisvärt vin.

21

Dark- mörk tät, lite violett i färgen med mörk toning av bär, choklad och kaffe, god fyllig smak med kryddig doft,

blev favoriten hos oss. God till biff. Passade också bra till frukt och ost, gärna lagrad hård ost (vi hade spanska ostar) och choklad med hallon framhäver ännu mer. Ett bra vin till ett bra pris. Rekommenderas!

22

Mycket mörkt, tät färg. God doft av mörka bär. Dock något kort eftersmak.

Vi drack vinet till en ostbricka, där det funkade väldigt bra!

23

Ett fylligt vin med mycket färg och doft. Väldigt intensivt och har en lång eftersmak. Ekfatet bryter igenom med en fin smak. Ett väldigt gott vin, vi gärna dricker igen

VÄLKOMMEN TILL VINOMONDO

Vinomondo är en webbplats om vin och alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.