Château de Seguin
3.67 av 5 baserat på 12 kundomdömen
(12 kundrecensioner)

Château de Seguin, 2018

Rött vin från distriktet Bordeaux i Frankrike av Bordeauxslott.
5 av 5
1 betyg från recensenter
3.67 av 5
12 betyg från besökare
Detta rödvin från från franska Bordeaux görs på merlot och cabernet sauvignon. Château de Seguin har inslag av ceder, kaffe, plommon, svarta vinbär och örter. Vinet har en djupröd färg och en fruktig doft med karaktär av fat. Smaken fulländas vid en serveringstemperatur på 16-18 grader.
  • Förpackning: Flaska
  • Förslutning: Naturkork
  • Volym: 750 ml
  • Importör: Chris-Wine AB
  • Systembolaget nr: 3958

105 kr

Gå till order
Beställning till butik eller hemleverans sker via www.systembolaget.se

Väj plats för lagerstatus:

Butik:

Betyg recensenter

logo
Bordeaux är sällan billigt, kräver ofta ytterligare lagring och är ett vin som kräver viss erfarenhet. Inte detta som trots sin ungdom är fullt drickfärdigt med en oväntat öppen doft av mörka bär och en gnutta ek. Till det en bra, modernt präglad bordeauxsmak i både generöst och distinkt uppstramad stil som förgyller lammsteken, det grillade ankbröstet eller en entrecôte med fint tärnade rotfrukter i rödvinssky. 2016-02-18 Läs hela recensionen

Skriv omdöme

Epost-adressen används redan Logga in eller ange annan epost-adress.

Du har angivit fel användarnamn eller lösenord

Sorry, you must be logged in to post a comment.

12 omdömen

Bästa
Bästa Senaste Första
2
3 av 5

Inte favoriten

3

Mitt nya fredagsvin; god och prisvärd kvalitet !

5
4 av 5

Fylligt som ett rödvin från Bordeaux ska vara. Mycket prisvärt tillsammans med ostbrickan. Inte mycket syra.

6

Jättegod modern bordeaux!

7

Fin,mättad färg,subtil doft.Frisk smak med alldeles för mycket syrlighet,påminner om väldigt unga viner som jag inte tycker om .Syrligheten var dominerande och därför var inte vinet angenämt att dricka under kvällen. Jag åt goda tyska och franska ostar till.Varken upplevelsen av vinet eller smaken av ostarna lyftes upp i den kombinationen.

Hade stora förväntningar ,tycker nämligen väldigt mycket om viner från Bordeauxregionen men då i mycket högre prisklass . Lågt pris här och smakupplevelsen därtill.

8

Ett mycket bra basvin man alltid bör ha några flaskor av hemma om man gillar fransk husmanskost. Vinet har en viss fruktighet, inga påträngande tanniner och lite syra som matchar maträttens lite fetare ingredienser på ett utmärkt sätt. Kan upplevas som lite tunt men stramt om man provar det utan mat.

9

Ett bärigt väldigt tunt och lätt vin med sträv eftersmak. Ett vin att dricka utan mat på en solig altan. Passar utmärkt till lättare rätter. Dock inte prisvärt.

10
3 av 5

Bättre nu än förr, doften är inbjudande med inslag av örter, plommon och lite ek. Smaken är kärv med viss strävhet i god, välbalanserad stil. Mycket tanniner och viss smak av choklad.Fungerade utmärkt till fish and chips.

11

Chateau de Seguin Provat tillsammans med ost och med stekt kyckling. Tycker det har en bra fruktsmak svarta vinbär och lite fatkaraktär utmärkt för 99:-

12
2 av 5

Fruktig ganska tam smak, lätt strävhet i eftersmaken.

VÄLKOMMEN TILL VINOMONDO

Vinomondo är en webbplats om vin och alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.