7 utsökta chardonnay till fisk och skaldjur

Chardonnay är den mest odlade gröna druvan i världen. Många berömda viner i Bourgogne och Champagne i Frankrike görs på chardonnay, som ger uppskattade viner även i USA, Australien och många andra områden.

Alla har vi väl hört hört uttrycket ABC eller “anything but chardonnay” vilket brukar betyda “jag gillar inte chardonnay, för den smakar bara oljig smörkola”.

Det är riktigt att det finns mängder av sämre chardonnayviner, och  har man druckit för mycket av det, så är det lätt att förstå de som inte tycker om chardonnay. Men när druvan behandlas rätt, så är chardonnay fantastiskt!

Här är 7 tips på riktigt goda och prisvärda viner på chardonnay. Håll till godo!

Vitt vin
Mitt Bolag:
 • 1

  Viña Maipo Chardonnay

  Ungt och friskt med generös fruktighet med pigga citrustoner. Gott till ugnsbakad lax med mild citronsås eller sallader och pasta med skaldjur.
  Betyg recensenter
  4 av 5
    (3)
  Betyg besökare
  4 av 5
    (1)
  59 kr
 • 2

  Las Moras Reserva Chardonnay

  Smakrikt med drag av av ananas, vanilj och lätt krydda. Gott till stekta eller grillade rätter på fisk. Varför inte en halstrad abborrre med ört och citrussmör.
  Betyg recensenter
  3.5 av 5
    (2)
  Betyg besökare  
  79 kr
 • 3

  Torres Gran Viña Sol Chardonnay

  Smakrikt med drag av mogna äpplen och lätt krydda. Passar till medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter. Gärna stekta eller grillade med gräddiga vinsåser eller smörsåser för att spegla vinets smörighet.
  Betyg recensenter
  4.6666666666667 av 5
    (3)
  Betyg besökare  
  89 kr
 • 4

  Saint Clair Vicar’s Choice Barrel Chardonnay

  Torr, mycket fruktig, nyanserad smak med rostad fatkaraktär, inslag av mango, melon, ananas, smör och apelsin. Fint till laxburgare med parmesandressing eller andra smakrika rätter av fisk.
  Betyg recensenter
  4.5 av 5
    (2)
  Betyg besökare
  4.5 av 5
    (2)
  89 kr
 • 5

  Domaene Gobelsburg Langenlois Grüner Veltliner

  En elegant och något stram chardonnay från Australien. Frisk doft med citrus och mineral toner. Gott till smakrika fiskrätter.
  Betyg recensenter
  5 av 5
    (2)
  Betyg besökare
  5 av 5
    (3)
  119 kr
 • 6

  Chateau Ste Michelle Chardonnay

  Torr, fruktig, balanserad med fatkaraktär och inslag av gula äpplen, nötter, tropisk frukt och citrus. Gott till exempelvis stekt gös med brynt smör och svamp.
  Betyg recensenter
  3 av 5
    (1)
  Betyg besökare
  4.5 av 5
    (2)
  119 kr
 • 7

  Chablis Le Finage La Chablisienne

  Charmerande och medelfyllig smak av citrusfrukter och klingande ren syra. Stråk av krispiga äpplen, lime och örter. Servera gärna som välkomstdrink eller till laxsnittar.
  Betyg recensenter
  4 av 5
    (4)
  Betyg besökare  
  159 kr

VÄLKOMMEN TILL VINOMONDO

Vinomondo är en webbplats om vin och alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.